La jove cantant de Ciutadella durant una de les seves actuacions al programa de Telecinco ‘Got Talent España’

TW
0

El passat dilluns, Chiara Oliver va brillar en la final del programa ‘Got Talent España’ de Telecinco, en la qual va quedar en vuitena posició, aconseguint elogis unànimes del jurat cap a la seva veu.

Com vas decidir presentar-te a ‘Got Talent’?

Acabava de fer un musical aquí a Ciutadella i ho vaig veure anunciat a Instagram. Li ho vaig comentar a mumare, i ella em va dir: «si ho vols fer, endavant, però ho has de fer tu». Llavors vaig enviar els vídeos i dos dies després ens van telefonar per anar a fer un càsting a Barcelona, i a partir d’aquí tot va anar super bé.

T’imaginaves que arribaries tan lluny?

—No gens. Jo no volia tenir expectatives molt altes, i quan vaig anar a fer l’audició del mes d’agost mai de la vida hagués pensat que m’arribarien a donar el «pase de oro».

Què has après d’aquesta experiència?

—He après moltes coses i ha estat una experiència fantàstica. He de donar les gràcies a tothom que forma part del programa, perquè són grans professionals.

Com duies els nervis?

—He guanyat molta seguretat i ara ja no tenc nervis en sortir a l’escenari. A la primera audició estava molt nerviosa, i a les semifinals també, però perquè volia que l’experiència durés més. I a la final ja hi vaig anar molt tranquil·la.

«Don’t Know Why» de Norah Jones, «Sweet Child O’ Mine» de Guns N’ Roses i «The Winner Takes It All» d’Abba. Quina cançó de les que vas interpretar defineix millor el teu estil?

—Com em va dir l’altre dia Dani Martínez, crec que totes em defineixen d’una manera diferent, perquè m’agrada interpretar coses variades.

Quina música sols escoltar?

—M’agraden molts artistes, perquè consider que tots transmeten coses diferents, però sobretot m’inspiren sis cantants: Mariah Carey, Whitney Houston, Alanis Morissette, Norah Jones, Adele i Eva Cassidy. Sóc molt de música anglosaxona i antiga, perquè a casa sempre m’han posat coses molt diferents. De Menorca, m’agrada Cala Joia.

Què és el que més t’ha cridat l’atenció de l’organització del programa?

—M’ha cridat molt l’atenció la quantitat de persones que fan feina en un projecte així.

També has conegut figures mediàtiques com Santi Millán, Risto Mejide, Edurne, Paz Padilla i Dani Martínez. Com ha estat el tracte amb ells?

—El tracte amb ells va ser molt bo. Santi Millán, per exemple, és una persona molt simpàtica i vaig xerrar amb ell unes quantes vegades.

Quin ha estat el moment més emocionant?

—Vaig viure molts moments fantàstics que no van sortir a la televisió, però un dels millors moments va ser quan Edurne i Risto Mejide em van donar el «pase de oro».

Dius que la teva mare és el teu principal suport.

—Sí, la meva mare és la meva crítica més grossa i m’ajuda amb les cançons i em diu si li agraden o no. És un gran suport per a mi.

Quins plans tens ara?

—Abans de tota aquesta experiència tenia unes idees molt diferents de les d’ara. Després d’una setmana dins d’aquest món m’he adonat que realment això és el que jo vull fer. Em vull dedicar a la música i vull estar sempre dalt de l’escenari.

Quin consell donaries als joves que vulguin participar en un concurs d’aquests?

—Jo els diria que ho facin, perquè és una experiència que t’ajuda a créixer com a artista. I les persones que coneixes totes són fantàstiques.