Llum pels drets humans

|

Valorar:
Talaiot de Son Catlar a Ciutadella

Talaiot de Son Catlar a Ciutadella

Josep Bagur Gomila
menorca ciutadella foc encesa son catlar drets humansTalaiot de Talatí de Dalt en Maó

Aquest dissabte, i per segon any consecutiu, els talaiots de Menorca van reviure la seva essència més ancestral i es van il·luminar en solidaritat amb les persones refugiades, en el marc de la iniciativa «Torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Un cant pels drets humans».

Enguany, fins a un total de 28 talaiots repartits per tota la geografia illenca van quedar enllaçats pels senyals de fum que es van encendre des dels seus cims a les 13 hores, simbolitzant un camí d’esperança per a tots aquells que avui travessen el mar Mediterrani cercant una vida millor i una terra d’acollida, lluny de guerres i perills. L’acció es va tornar a repetir al fosquet, aquesta vegada amb bengales de llum, que van brillar en l’obscuritat del cel menorquí.

Un clam per la dignitat

La iniciativa, creada l’any 2017 pel Consell insular de Mallorca davant la gravetat de la crisi dels refugiats a Europa, va comptar amb la participació de torres i talaies de defensa de totes les Illes Balears, així com d’altres indrets de la Mediterrània, com l’illa grega de Quios i diversos punts de Marroc, Tunísia i el Líban.

A Menorca, l’acció va comptar amb el suport del Consell i l’adhesió d’una cinquantena llarga de particulars i d’una vintena d’associacions i entitats, com el Fons Menorquí de Cooperació, que va encendre el talaiot de Montefí, o Amnistia Internacional, que s’encarregà del poblat de Cornia Nou. Altres talaiots que s’encengueren foren els de Son Catlar, Binicodrell, Torre d’en Galmés, Torralba d’en Salort, Trepucó i Trebalúger, entre altres.

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 12 de enero en Kiosko y Más]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Necronomicon
Hace un año

Y esta es la sociedad egoista en la que vivimos, aparte de racista, que ante la desgracia ajena no se les ocurre otra cosa que decir que esta prohibido subirse a los monumentos. Lo de los bulos sobre ayudas a inmigrantes ya se ha escrito mucho. Obviamente a furibunda derecha se la sopla la veracidad. Y el domingo a misa. De postureo religioso.

Valoración:menosmas

lamo xec de sullestrar
Hace un año

Democracia: igualdad ante la ley y estado de derecho.

Dictadura de izquierdas: si es para manifestarnos nosotros autorizado subirse al talayot, si nos conviene apoyamos a los que quieren entrar en nuestro país sin cumplir las leyes!! Vivan las cadenas!! Nada los econzionalistas y filocomunistas dando lecciones de democracia a los alumnos ignorantes. Viva Bolivar!!

Valoración:-2menosmas

jeje
Hace un año

@Voluntari, a sa foto son dues persones damunt...

Valoración:-2menosmas

Voluntari
Hace un año

Som un dels voluntaris que va participar a l’acte. Si, voluntari, com molts per sort. Gent que no som egoïstes i treballam sense cobrar per un món millor. No us preocupeu tant pels talaiots. Rebem instruccions i firmam un paper en que ens comprometem a tenir molta cura de no fer mal al monument i a pujar només una persona. I no vos preocupeu pel fum, per les festes dels pobles han fan milers i milers de vegades més, i noltros ho feim per denunciar l’assasinat par part d’Europa de gent que fuig de l’horror, no per passar una estona.

Valoración:-4menosmas

box
Hace un año

Angie tus dos apellidos son el mismo?

Valoración:-4menosmas

Jaume
Hace un año

Ei,mestres, estan lluitant pels drets humans. De res.

Valoración:-6menosmas

@somdecau
Hace un año

I qué has fet tú per ets inmigrants, somde cau? Has fet algo a més de fer llumets damunt es talaiots? Ho dic per que deis que lluitau i sa veritat és que no sabeu més que fer fum de porros i un dia en s'any, de bengales. A Arabia Saudí s'està corrent es Dakar i es juga sa Supercopa, està molt més a prop de Siria que Menorca i ses dones fa segles que estàn més oprimides que es camells. Però en lloc d'anar a Arabia voleu que es refugiats venguin a Menorca, que no té sa mateixa llengua ni sa mateixa religió. Si ells volen venir aquí es per motius económics i si voltros els voleu aquí es per motiu de falta de seny.

Valoración:5menosmas

Maria
Hace un año

¡¡¡La chorrada de la semana !!!

Valoración:6menosmas

aixi son ses esquerres.
Hace un año

Els hi lleves es "postureo" i no hi queda res.

Valoración:19menosmas

kodul
Hace un año

Las bengalas tambien contaminan

Valoración:17menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2