La gastronomia, el referent

Menorca és converteix en la catorzena Regió Europea de Gastronomia amb el 2022 com a gran horitzó

|

Valorar:
preload
Menorca Javier Coll Claustre del Carme Maó lliurament del titol "Meno

Susana Mora, amb el títol, amb Diane Dodd i els representants dels dotze stakeholders que estalonen la Regió Europea de Gastronomia

18-01-2020Javier Coll
Menorca Javier Coll Claustre del Carme Maó lliurament del titol "MenoMenorca Javier Coll Claustre del Carme Maó lliurament del titol "Meno

Menorca és ja, oficialment, Regió Europea de Gastronomia, després que aquest dissabte s’hagi fet l’acte d’entrega del títol que l’acredita. És el resultat de mesos de feina i havent obtingut el suport imprescindible dels sectors públic, privat, associatiu i acadèmic de l’Illa.

La presidenta de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (Igcat), Diane Dodd, fou l’encarregada de lliurar el diploma que converteix Menorca com a territori de referència a Europa en matèria gastronòmica, i fixant el 2022 com el seu l’any, juntament amb Trondheim (Noruega).

Dodd afirmà que «tal vegada Menorca sigui una illa petita, però sou grans líders en sostenibilitat. Aquesta és una gran base i hem vist com els darrers anys el talent en la gastronomia ha estat increïble», i que si es té en compte «la cultura i el patrimoni, que és impressionant, entre tots fan un còctel impressionant».

La presidenta del Consell, Susana Mora, apuntà que «fa molta estona que Menorca fa feina amb el seu producte de qualitat», amb l’herència que la pagesia ha deixat i transformant el producte «amb receptes històriques i innovadores». Així, «el que hem de fer és que aquestes receptes i aquest producte sigui reconegut a tot el món. Ha de ser un trampolí perquè el 2022 Menorca estigui posicionada com a regió gastronòmica arreu d’Europa».

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 19 de enero en Kiosko y Más o My News]

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Paco Pons
Hace un mes

Una cosa grosera, un referent en catorzena posicio amb Trondheim aont fan una caldereta de bacallau que far refredar...

Que vos enfoteu de noltros??

Valoración:menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1