Sant Antoni 2019

Un ball d’altura per recordar els fets de 1287

La Colla de Llucmaçanes representa a Maó ‘La conquesta gegant de Menorca’

|

Valorar:

El rei Alfons III i Abu Umar, durant el ball per aconseguir na Nura

18-01-2020Javier Coll

Na Nura acabà sent, de nou, per al rei Alfons III en la disputa dansística que aquest va mantenir amb Abu Umar. Va ser durant «La conquesta gegant de Menorca» que un any més es va representar a Maó, en el marc dels actes de la Diada de Menorca.

Centenars de persones presenciaren aquesta representació que oferiren els gegants de la Colla de Llucmaçanes. Va ser a la plaça de la Constitució i després d’un passacarrer que es va fer pel centre de la ciutat, amb els músics de la Banda Municipal de Música de Maó.

El públic infantil va tenir una nova oportunitat per gaudir del ball d’aquests gegants que representen les figures dels dos reis, el cristià d’Alfons III i el musulmà d’Abu Umar. Tots dos disputant-se a na Nura, que simbolitza Menorca. Tot, amb la narració dels fets succeïts el 1287, quan l’Illa passà a formar part de la corona aragonesa. Els petits, molts asseguts a terra, van seguir la història amb interès.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

lamo xec de sullestrar
Hace 2 meses

Molt animada, molt animada. Lany qui ve que surtin tambe els pinyeta pinyol!!

Valoración:menosmas

K-bildu
Hace 2 meses

Com deduïreu, és meus orígens són de ponent... i quina enveja que fa (sana) aquesta quantitat de colles geganteres de llevant. Enveja, sa música, es balls i es bon ambient que dóna una colla gegantera (o dues, o tres). Quina llàstima aquestes rivalitats, esper que no caigueu en aquest joc, sa competència ha de ser sana.

De s'història que es conta en aquest encontre, i que ja s'avisa que s'ha vestit de fantasia, em quedar especialment gravat un missatge:

Menorca és de qui l'estima!

I que bé, que es recordi, que els habitants de llavors, eren tant menorquins, com noltros ho som avui.

Llàstima que a kabildolàndia no hi hagi colles geganteres... tot i que llavor sí que hi hauria "tireta" amb es de llevant

Valoración:menosmas

Au pegueu-me
Hace 2 meses

La majoria dels soldats (qua van sortir de Salou) eren Catalans, us agradi o no.

El Rei va aparèixer dos mesos després, quan ja estava tot fet, així que de lluita rei a rei, res de res. Li haurien de posar una barretina, per fer justicia a l'història

Valoración:-2menosmas

Mare de geganters de llucmessanes
Hace 2 meses

Como madre de "geganter" de llumesanas lo que no me parece normal es que en cada salida que hacen con los gigantes, que su único objetivo es salir a pasárselo bien y a disfrutar y hacer que el público y sobre todo los niños se lo pasen bien con los bailes(nada de afán de protagonismo) , tener que aguantar los insultos, descalificaciones, críticas por parte de algunos miembro de la colla de maó (no todos). Creo que deberían tomar medidas a quien le corresponda. Aquí todos deberían tener cabida, todos tienen ilusiones y proyectos o sea tienen el mismo derecho a disfrutar de ellos. Espero que la cosa se resuelva y puedan salir todas las "collas" y poder disfrutar de sus bailes que es lo que cuenta.

Valoración:13menosmas

Mahones
Hace 2 meses

Massa afan de protagonisme, no es normal que es projecte que tenim es geganters de maó dels tres reis mags tinguem que anar a sant climent mentre que ells es llueixen amb altres celebracions cm sant jordi, sant antoni, carnaval. L,any viment que es faci a nes seu nucli de llumasanes

Valoración:-10menosmas

Joana Isabel
Hace 2 meses

M'agrada, m'agrada.

Valoración:5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1