Carnaval 2020

El comiat a Camestortes i Bernat Figuerola posa el final al Carnaval

Els dos personatges reparteixen per a tothom en els seus testaments

|

Valorar:
Camestortes s'aixeca del bagul a Maó

Camestortes s'aixeca del bagul a Maó

Gemma Andreu
CamestortesBernat Figuerola

Menorca va dir adéu al Carnaval amb els enterraments d'en Camestortes i Bernat Figuerola a Maó, Sant Lluís, Es Castell i Alaior.

A Maó, malgrat que diuen que té més deutes que béns, en Camestortes sempre es mostra molt pròdig i generós en el seu testament i ahir no va ser l’excepció en la lectura del seu testament en un Teatre Principal ple.

El batle va ser un dels primers beneficiaris, ja que «pes bé de sa capital» va rebre el centre insular de formació professional. També va tenir present a la presidenta del Consell insular. «Vull deixar unes vacacions a na Mora amb companyia d’en Miquel Àngel Maria per poder gaudir d’un dia de diàleg i reflexions i a tots dos enviaria a s’illa de les temptacions», va llegir en Tòfol, notari del moribund Camestortes.

Al dissolut personatge no se li escapen els problemes de l’Illa i per això cerca bones solucions. Així a l’hospital li donà un bon avió-ambulància; a Punta Nati, «una moneda al vent per triar entre medi ambient o preservar es paratge» i a la veïna ciutat de Ló, «mentre es fa sa piscina de primera», li deixà «per alleugerar s’espera, mil tiquets per entrar a sa Bassa de Sant Pere».

Alaior

Bernat Figuerola, el vell sabater d’Alaior que cada Darrer Dimarts de Carnaval reapareix pel poble per donar a conèixer les seves últimes voluntats, va tornar com és costum a repartir a tort i a dret contribuint de pas a solucionar alguns problemes del municipi.

El batle no escapa malament, ja que li han deixat «cinquanta-dues revistes, una garnera i un poal, sa roba de ses modistes i gran part des meu dineral perquè faci una sala multifuncional per convidar a molts d’artistes».

El murri sabater se’n recordà de la fira de turisme «ja que tot sols hem anat a Fitur, l’any que ve a demanar sa independència».

Els problemes d’electrificació de la tercera fase del polígon La Trotxa es resoldran gràcies al regal d‘una sínia a sa Bassa de Sant Pere que faci prou electricitat.

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 26 de febrero en Kiosko y Más]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

lluiser
Hace un año

Carnestoltes, per favor, no camestortes,

Valoración:menosmas

rafael vidal tortosa
Hace un año

Al SR.heredero , le voy a comentar una anecdota:creo que el regalo que le toco en la rifa privada al difunto camestortes fue muy apropiado,una maleta de viaje para el vuelo a la ultratumba,un saludo a todos los herederos del orfeon.

Valoración:menosmas

rafael vidal tortosa
Hace un año

AL SR.heredero el año que viene le dejaran en herencia algunos puntos de valentia para poner su nombre y apellidos como yo pero con los puntos y acentos que crea oportunos,que tengas una digna rifa y muchos regalos para el año proximo .

Valoración:1menosmas

Heredero
Hace un año

Al Sr. Rafael Vidal Tortosa el año que viene le dejarán en herencia algunos puntos y algunos acentos. Eso sí, sin necesidad de rifa.

Valoración:-3menosmas

rafael vidal tortosa
Hace un año

Como cada año vamos a ver la lectura del testamento de camestortes del teatro municipal de mahon y saber si nos a dejado algo en herencia,hasta aqui todo correcto,como cada año,pero,este año resulta que los señores del orfeon hacen la parodia y leen el testamento,dan paso a una rifa para ellos y solo ellos con numeros de color rosa,casi todos los regalos para la agrupacion del orfeon,le toco regalo a: la suegra,la monja, a los que leian el testamento y hasta le toco regalo al muerto,no le toco al obispo porque dios no quiso,posibilidades de sacar tenia muchas,despues de entregarse casi todos los regalos y bienes de camestortes cedidos por empresas de menorca para el pueblo,se hizo una rifa para los demas mortales,2 paraguas,dos ensaimadas y poco mas,resumiendo yo me lo guiso y me lo como y la herencia de camestortes para el orfeon ,el proximo año vamos a ir a la lectura del testamento por respeto al difunto pero a la hora de la rifa del orfeon nos levantaremos del sillon y adios.

Valoración:5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1