Correfoc amb pluja de foc i pirotècnia

|

Valorar:

L’anomenat ‘concili satànic balear’, amb colles de Mallorca, Menorca i Eivissa, fou protagonista pels carrers de Ciutadella

29-02-2020Gemma Andreu

Cinc colles de dimonis de les Illes Balears, dues d’elles de Menorca, més el grup de batucada Batuló, amb una cinquantena de dimonis amunt i avall, protagonitzaren ahir vespre a Ciutadella el «concili satànic» (per emprar el nom amb què s’havia anunciat l’esdeveniment) més gran d’aquest tipus que s’ha fet mai a l’Illa, també amb unes quantes sorpreses durant el recorregut.

Les colles participants foren els Dimonis Trabucats de Palma, els Dimonis de Calvià-Comte Mal, els dimonis i bruixes Es Mals Esperits d’Eivissa, els Diables de Maó i els Myotragus Dimonis de Ferreries, que, sense pirotècnia però amb les seves torxes plenes de llum, des del minut zero començaren a escopir foc per on passaven, fins a arribar a la plaça dels Pins (l’arrencada de la malèfica comitiva fou a la plaça Nova, que enfilaren cap al centre de la ciutat), on es va viure una autèntica pluja de foc i pirotècnia, un correfoc espectacular.

De fet, el «concili satànic» balear, inclòs dins la programació a Menorca del Dia de les Illes Balears, es repetirà avui vespre a Ferreries. Açò amb l’únic canvi respecte a la sortida d’ahir que els acompanyants de les cinc colles de dimonis seran els Batucada Retrò, tot i que uns quants dels seus integrants, inclosa la seva directora, sí que seran els mateixos que actuaren amb Batuló.

L’inici del recorregut serà a les 21 h a la plaça de l’Ajuntament i la pluja de foc i pirotècnia serà a la plaça Espanya, on, entre d’altres, es recomana anar-hi amb roba de cotó, sabates tancades i capell, mocador de cotó o caputxa.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Lamo Xec de Sullestrar
Hace 28 días

Si ferrerierenc, Jo pens com tu: "No se qué te de tradicio balear un correfoc...els dimonis si que son tipics de Mallorca, ( s'hauria de veure si amb foc o no) pero a Menorca no s'havien vist mai, desde fa una anys ença que un grupo de ferreries va importar aquesta tradicio catalana, correctament subvencionada pes CIME, (tots noltrus as final) No se qui tria ont van es €€€ destinats a celebracions com aquesta diada....pero molt de amiguisme e interés de partit es veu aqui"

Valoración:menosmas

Biel
Hace 28 días

No están mal los "dimonis", son originales, y bienvenidos sean. No entiendo según que comentarios, de gente amargada haciendo política y crear odio.

Valoración:-2menosmas

El Desembarco
Hace 29 días

"Concili satànic" lo llaman. Sin ningún disimulo. Esto es lo que promueve la izquierda y la extrema izquierda. Deberían ir a celebrar su akelarre a la plaza de la Biosfera o en alguna de las logias masónicas que pululan por Menorca.

Valoración:-2menosmas

Dimoni
Hace 29 días

Ferrienc. Primer: es dimonis no tenen res a veure amb sa politica Segon: a Menorca tenim dimonis desde l'any 98 que es van fundar els diables de Maó. I tercer ¿Que te de dolent que hi hagi colles de dimonis?

Valoración:0menosmas

Julius
Hace 30 días

Realment no hi ha un altre lloc on fer el correfoc? En la plaça d'Es Pins jugar amb foc no trobau que és molt perillós? Esta ple d'arbres i tenim moltes més places per poder-ho fer. Desig que no passi res mai.

Valoración:1menosmas

María
Hace 30 días

No todo se centra y se acaba en las fiestas con caballos, hay 360 días más al año que también hay que divertirse, y estas actividades dan vida y alegría sobre todo en los meses de invierno.

Valoración:-1menosmas

Ciutadellenc
Hace un mes

Realment aquest correfoc s'ha de fer a sa plaça d'Es Pins? No es podria fer a un altre lloc més segur? Desitjo que no passi res però jugar amb foc i tenir els pins tan aprop és un perill molt evident.

Valoración:-1menosmas

Ferrerienca
Hace un mes

A jo m'agraden molt !!!

Valoración:3menosmas

Francesc Gimera i Sabater
Hace un mes

Mos están colonitzant, fora dimonis del carrer, volem ser angels del cel!!

Valoración:-2menosmas

lamo xec de sullestrar
Hace un mes

Sobren dimonis i faltan angels a sa nostra terra...

Valoración:8menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2