L’acte va tenir lloc al migdia, al Claustre del Carme, amb la presència de membres del Consell Municipal d’Infància, que escenificaren un conte | I.P.D.R.

TW
0

Laura Ribera i Ana Haro han estat les guanyadores del Premi de Microrelats «100 paraules per la igualtat 2020». Un certamen organitzat per l’Ajuntament de Maó i que enguany ha vist com incrementava la participació, arribant a les 29 obres, de 23 autors.

I és que va creixent (encara no prou) la consciència envers la necessitat de dignificar la dona i d’assolir una igualtat efectiva entre sexes. Ho demostra aquest concurs literari, al qual es presentaren vuit microrelats en la categoria per a menors d’edat, i 21 en la d’adults.

Noticias relacionadas

La guanyadora infantil, Laura Ribera, no pogué assistir a l’acte per ser fora de Menorca, i recollí el premi la seva professora de castellà a l’IES Cap de Llevant, Luz Aneas. Així i tot, des de Barcelona, la jove estudiant manifestava estar «molt contenta, no m’ho esperava», i apuntava que el seu text xerra de la «lluita per aconseguir la igualtat en el món» i que ho transmetia a través d’un «personatge que viu en un món on volen ser perfectes, però després veuen com és realment el seu món».

Per la seva part, la periodista i escriptora Ana Haro obtenia el premi amb una narració on expressa la necessitat de «visibilitzar com són les dones les que acostumen a fer el paper de cuidadores i que recauen damunt d’elles les feines i les responsabilitats de casa». Un clam per a reivindicar aquestes «dones invisibles i les coses que es fan miraculosament».

Actes d’avui del Dia de la Dona

CIUTADELLA

Concentració a la plaça des Pins a les 12 hores, on hi haurà batucada, lectura d’un manifest, performance i actuacions de Pluma i Júlia Beat Loop. Activitats fins a les 18 hores.

MAÓ

Activitats a la plaça Constitució, amb hatha ioga (a les 9 h), diverses xerrades (11, 11.45 i 12.30 h), poema musical (13.30), les actuacions d’Anna Ferrer (14 h) i Dj Terremoto Mambo (14.45), assaig (17 h) de la performance «El violador eres tú» (17.45), l’actuació d’Aurora Brullet (20 h), la performance «Yes, I do!» (20.30 h), i l’actuació de Pluma (21 h).

Tallers i activitats relacionades de 10 a 16.30 hores, amb venda de menjar ‘Foodtruck’ (d’11 a 16.30), paella popular (14 h) i xocolatada (16.30).

Manifestació i lectura de manifestos a les 18 hores, a la plaça Constitució.

Música amb Rita Barber i «28 días de luna», a les 19 hores al Teatre Principal de Maó.

ALAIOR

Representació teatral de «Mi vecindario. Una mujer, nueve cabezas», amb Luz Domínguez, a les 19.30 hores al Convent de Sant Diego.

FERRERIES

Contes al carrer amb Raquel de Manuel i Fàtima Anglada, a les 12 hores, a les escales del carrer des Forn.

SANT LLUÍS

Cercavila amb els Gegants de Sant Lluís i alumnes de l’Escola Municipal d’Ensenyaments Artístics; espectacle de dansa i lectura d’un manifest. Inici a les 11.30 hores, des del Pla de sa Creu.

Teatre amb la companyia Tornam a ser aquí i l’obra «De dones», a les 19 hores a la Sala Polivalent Albert Camus.

ES CASTELL

Marxa reivindicativa a les 11.30 hores amb sortida i arribada a l’Esplanada. Abans, programa especial de Ràdio Es Castell (10 h), recollida de camisetes per a la marxa (11 h), i l’actuació de Wanderlust (13 h).

Lea la noticia completa en la edición impresa del 08 de marzo en Kiosko y Más