8M, Día de la Mujer

Lletres que clamen per la dignitat

Premi de Microrelats i conte escenificat per a denunciar el masclisme en la societat

|

Valorar:
L’acte va tenir lloc al migdia, al Claustre del Carme, amb la presència de membres del Consell Municipal d’Infància, que escenificaren un conte

L’acte va tenir lloc al migdia, al Claustre del Carme, amb la presència de membres del Consell Municipal d’Infància, que escenificaren un conte

I.P.D.R.

Laura Ribera i Ana Haro han estat les guanyadores del Premi de Microrelats «100 paraules per la igualtat 2020». Un certamen organitzat per l’Ajuntament de Maó i que enguany ha vist com incrementava la participació, arribant a les 29 obres, de 23 autors.

I és que va creixent (encara no prou) la consciència envers la necessitat de dignificar la dona i d’assolir una igualtat efectiva entre sexes. Ho demostra aquest concurs literari, al qual es presentaren vuit microrelats en la categoria per a menors d’edat, i 21 en la d’adults.

La guanyadora infantil, Laura Ribera, no pogué assistir a l’acte per ser fora de Menorca, i recollí el premi la seva professora de castellà a l’IES Cap de Llevant, Luz Aneas. Així i tot, des de Barcelona, la jove estudiant manifestava estar «molt contenta, no m’ho esperava», i apuntava que el seu text xerra de la «lluita per aconseguir la igualtat en el món» i que ho transmetia a través d’un «personatge que viu en un món on volen ser perfectes, però després veuen com és realment el seu món».

Per la seva part, la periodista i escriptora Ana Haro obtenia el premi amb una narració on expressa la necessitat de «visibilitzar com són les dones les que acostumen a fer el paper de cuidadores i que recauen damunt d’elles les feines i les responsabilitats de casa». Un clam per a reivindicar aquestes «dones invisibles i les coses que es fan miraculosament».

Actes d’avui del Dia de la Dona

CIUTADELLA

Concentració a la plaça des Pins a les 12 hores, on hi haurà batucada, lectura d’un manifest, performance i actuacions de Pluma i Júlia Beat Loop. Activitats fins a les 18 hores.

MAÓ

Activitats a la plaça Constitució, amb hatha ioga (a les 9 h), diverses xerrades (11, 11.45 i 12.30 h), poema musical (13.30), les actuacions d’Anna Ferrer (14 h) i Dj Terremoto Mambo (14.45), assaig (17 h) de la performance «El violador eres tú» (17.45), l’actuació d’Aurora Brullet (20 h), la performance «Yes, I do!» (20.30 h), i l’actuació de Pluma (21 h).

Tallers i activitats relacionades de 10 a 16.30 hores, amb venda de menjar ‘Foodtruck’ (d’11 a 16.30), paella popular (14 h) i xocolatada (16.30).

Manifestació i lectura de manifestos a les 18 hores, a la plaça Constitució.

Música amb Rita Barber i «28 días de luna», a les 19 hores al Teatre Principal de Maó.

ALAIOR

Representació teatral de «Mi vecindario. Una mujer, nueve cabezas», amb Luz Domínguez, a les 19.30 hores al Convent de Sant Diego.

FERRERIES

Contes al carrer amb Raquel de Manuel i Fàtima Anglada, a les 12 hores, a les escales del carrer des Forn.

SANT LLUÍS

Cercavila amb els Gegants de Sant Lluís i alumnes de l’Escola Municipal d’Ensenyaments Artístics; espectacle de dansa i lectura d’un manifest. Inici a les 11.30 hores, des del Pla de sa Creu.

Teatre amb la companyia Tornam a ser aquí i l’obra «De dones», a les 19 hores a la Sala Polivalent Albert Camus.

ES CASTELL

Marxa reivindicativa a les 11.30 hores amb sortida i arribada a l’Esplanada. Abans, programa especial de Ràdio Es Castell (10 h), recollida de camisetes per a la marxa (11 h), i l’actuació de Wanderlust (13 h).

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 08 de marzo en Kiosko y Más]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.