La revista del Sant Joan més íntim, a la venda el dia 10

Es Diari edita la publicació santjoanera per a explicar la vigència del sentiment i esperit de la festa a Ciutadella

|

Valorar:
preload
La portada de la revista de Sant Joan 2020.

La portada de la revista de Sant Joan 2020.

La suspensió de les festes de Sant Joan, per l’impacte de la covid-19, no impedirà que Ciutadella ho celebri d’una altra manera per a expressar i compartir el sentiment i l’esperit santjoaner.

MENORCA • «Es Diari» se’n fa ressò, recull les vivències i el compromís de Ciutadella amb Sant Joan i manté l’edició de la Revista de Sant Joan, amb testimonis sobre aquest any de transició; una publicació que ofereix entrevistes, reportatges, fotografies inèdites i les aportacions de nombrosos col.laboradors.

La història de les festes de Sant Joan ens documenta que, almanco, s’han suspès en 16 ocasions. El 2020 s’afegeix a la relació d’aquests anys perquè l’estat d’alarma motiva que no es puguin celebrar els actes. Però açò no impedirà que tota la ciutat es trasbalsi, interrompi el seu ritme quotidià i el Dissabte de Sant Joan i el Dia de Sant Joan, es viuran ben intensament. De tota manera, la Junta de Seguretat de Sant Joan va difondre ahir una crida a la ciutadania perquè recordi que no hi ha d’haver concentracions ni aglomeració de persones a la via pública.

La publicació
La revista de Sant Joan 2020, que ha coordinat Joan Juanico, es començarà a distribuir el dimecres 10 de juny. Els suscriptors de Ciutadella la rebran gratuitament al seu domicili. Consta de 64 pàgines a tot color que s’han imprès a Gràfiques Menorca, imprempta de «Es Diari».

La publicació inclou, entre altres continguts, una entrevista amb Salvador López, autor de la portada; el perfil dels sis membres de la junta de caixers del trienni 2020-2022 amb imatges fetes expressament per Josep Bagur Gomila; i la informació sobre les carotes creades per Pau Faner, que seran subhastades i rifades. Faner és l’autor de l’article titulat «Carotes orfes de Sant Joan».

Explicam l’adéu del grup de santjoaners que ha actuat com a voluntaris del caixer senyor, la preparació de la festa al Club hípic Sa Creueta des Migjorn amb Irene Camps Pons; com viure aquest Sant Joan de la millor manera, que ens explica la psicòloga Lídia Anglada; i com ho preparen Manu Farrando, Cris Juanico i Anna Anglada; les fotografies santjoaneres de Maria Florit Torres; el grup cantaire ‘Feim poble’, que dirigeix Luci Gregori; Paul Warner, el ianqui de Caló que enguany no podrà participar a la festa de Ciutadella; el record de Toni Gordi i Jesús Pons, que del 1976 al 2015 van menar sa somereta en Es Pla; l’homenatge a Pedro Marquès Torrent; la participació, durant 63 anys, de Joan Fedelich Cursach a la qualcada de Sant Joan; les carotes de Berto Marquès Torrent a Alemanya; els vint anys de Joan Mesquida Faner al front de la Banda de Música i la camiseta de festes.

Hi escriuen el bisbe Francesc Conesa, Antoni Olives, Catalina Bosch, Júlia Català, Antoni Català, Anna Llorens, Ponç Pons, Joana Bagur, Francesc Carreras, Sili Pons, Anaïs Faner, Jaume Anglada, Xavi Bosch i Rafel Gallego. Cal esmentar també les fotografies santjoaneres de Josep Bagur Gomila, Gemma Andreu, Sergi Garcia i Foto Hernando.

Salvador López, autor de la portada amb mascareta i ‘en clau covid 19’

Salvador López Casasnovas, que va crear les carotes de les festes de Sant Joan 2019, és l’autor del dibuix concebut expressament per a aquesta revista. Una portada ‘en clau covid 19’. La imatge, d’un cavaller amb mascareta que envolta la tassa de xocolati amb guants a les mans, combina el to humorístic amb la tristesa i el desconhort perquè no es pot celebrar la festa per la pandèmia.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Jo mateix 1 1/2
Hace un mes

DE DALT DE TOT , PRECIOS !!!! SEMPRE SORPRENENT !!! JUAS JUAS

Valoración:0menosmas

Maria
Hace un mes

revista històrica

Valoración:1menosmas

Xuroi
Hace un mes

Pero este año no se habia suspendido San Juan ?

Valoración:11menosmas

Josele
Hace un mes

Me parece bien lo ke dice (menorkin) ,el cierre de la cuesta nueva para ke no venga gente como el ,sería genial

Valoración:-1menosmas

Posidonio Ecolopons
Hace un mes

Enhorabuena a Editorial Menorca, colecciono estas revistas de Sant Joan porque son un retrato costumbrista de la sociedad Ciutadallenca.

¡Visca Sant Joan!!!

Valoración:6menosmas

Menorquin
Hace un mes

Por lo que voy leyendo a medida que se acerca Sant Joan me da la sensación que se tendran que poner algunas multas veo gente con ganas de fiesta,si en ciutadella no lo pueden parar hay que cerrar el paso dalt sa costa nova porque los demas no tenemos la culpa,si hay fiesta luego que pasen la cuarentena los fiesteros.

Valoración:5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1