Sant Joan 2020

Un 'Primer toc' simulat, sense distància de seguretat ni mascaretes

A les dues en punt desenes de ciutadellencs s'han concentrat, malgrat la suspensió de la festa, davant Cas Comte, on s'ha fet una simulació del primer toc

|

Valorar:

A les dues en punt davant Cas Comte s'ha fet una simulació del primer toc de fabiol.

La primera prova de foc d'aquest Sant Joan, suspés per la crisis sanitària, no ha sortit gaire bé. Desenes de ciutadellencs s’han concentrat a les dues davant Cas Compte, al carrer Major des Born, des d’on devia celebrar-se el Primer toc, que enceta les festes de Ciutadella.

Hi havia una aglomeració de gent, on no es respectaven les distàncies de seguretat i la immensa majoria dels assistents no portaven mascareta, en el que tenia que ser el primer acte de les festes de Sant Joan d’enguany i del bienni presidit pel caixer senyor, Borja Saura.

Vint minuts abans de les dues ja hi havia nombroses persones Es sentien càntics santjoaners, on no faltaren “Davallada de la Mola”, un “Senyor damunt un ruc”, o el “sí, sí, Sant Joan es viu així!”. Uns joves van entrar al carrer amb canyes verdes i de cop va aparèixer amb una bicicleta un jove amb el tambor i el fabiol. Acompanyat pels seus amics es va plantar davant Cas Comte i a les dues en punt féu la sonada de Sant Joan, i la gent va esclatar amb un “Ciutadella, Ciutadella”, conscients que aquest Sant Joan no seria el mateix.

(Foto: Josep Bagur).

Ciutadella viu Sant Joan en el record

Malgrat aquest acte on s’ha concentrat més gent de l’esperada, la majoria de ciutadellencs viuen la festa sense celebrar-la, de forma més íntima que mai, amb berenars, dinars o berenetes amb familiars o amics. Alguns ho fan a Ciutadella mateix, mentre que d’altres han decidit marxar fora del casc urbà, i així evitar les aglomeracions, com recomanen les autoritats sanitàries, encara que com era d’esperar als carrers i bars de Ciutadella hi ha més gent que fa uns dies.

“Ara seria el primer toc”, “ara seria l’entrada del caixer senyor”, “ara tiraríem avellanes”, “ara estaríem a Santa Clara”, “ara baixaríem as Pla”,... Així viuen els santjoaners, siguin on siguin, les festes de Ciutadella d’enguany. Ho viuen en el record i amb resignació, conscients que enguany no queda altra remei.

Un altre lloc clau de la festa en el dissabte de Sant Joan és Sant Joan de Missa, on a les 20 hores va tenir lloc, malgrat la suspensió de les festes, la celebració de les vespres en honor el Sant. Açò si s'ha fet en un aforament limitat i tots els assistents portaven mascareta.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 13

Ratatouille
Hace 5 meses

Patètic, vergonyós i insultant. Més de 28.000 morts per Covid a la peninsula, milers de persones sense feina i amb dificultats econòmiques, personal sanitari treballant incansablement per acabar amb una pandèmia que costarà vèncer. I mentre tots estem col.laborant màximament i obeïnt a les mesures de seguretat, els ciutadellencs decideixen PASSAR DE TOT I DESAFIAR EL COVID, passant de les mesures de seguretat, passant-se pel forro la distància de seguretat, clar que si, collons! Vosaltres sou invencibles, amb vosaltres tot això no va! Ha caigut una mite: Ciuta ja no mola el que molava. No oblideu que els recursos son il.limitats, i més en una illa. També els recursos mèdics eh? Qui sembra, recull, diuen.

Valoración:228menosmas

Lectora
Hace 5 meses

No saben que gracies a aquests irresponsables talvegada hi haura gent que no podra disfrutar de sant joan ni cap festa mai mes...reflexionau..

Valoración:173menosmas

jordipons22
Hace 5 meses

Sin vergüenzas !!! Que ocurre ???? , que la vida de las miles y miles de personas que han muerto, han dejado su vida en vano ??? . No habéis aprendido nada de todo lo ocurrido ???? Si queréis fiesta la montáis en vuestras casas, os ponéis hasta el c.... de cava, de roscones o de lo que os de la santa gana. Pero vuestro comportamiento es imperdonable. Ojala os pillaran a cada uno de los presentes y os pusieran una multa por inconscientes. Que ocurre ??? No os bastan los ertes ??? La gente en paro, los negocios cerrados ??? La delicada y difícil economía que tenemos actualmente ?? Que queréis que retrocedamos ??? Que os vuelvan a encerrar ?? Que vuelva a haber un rebrote y acabe con todas las medidas que hemos tomado ??? Que se colapsen de nuevo los hospitales ??? Nos hemos vuelto locos ???? Luego ya criticareis al gobierno, que los únicos responsables sois vosotros. Sabéis que por culpa de otro rebrote puede no haber el poco de temporada que se espera ????? Inconscientes

Valoración:452menosmas

Pablo
Hace 5 meses

Es una vergonya.Despres ens queixem dels casos.I aquí sense mascareta ni distància.

Valoración:281menosmas

Catalina
Hace 5 meses

Avam si veient asò es batlle des Mercadal es lleva des cap fer res,per Sant Martí,i una altre cosa,amb lo puristes que son els santjoaners,sembla mentida que hagin fet s'esperpento aquest de primer toc

Valoración:298menosmas

jordipons22
Hace 5 meses

Que locura, que vergüenza, que indignación y que impotencia... Y por si fuera poco, sin mascarillas !!!!!! Nos vemos dentro de 15 días...

Valoración:281menosmas

Brutus
Hace 5 meses

Considero que se debería identificar a las personas que aparecen en las fotografías y proceder a multar por incumplir la obligación de llevar mascarilla cuando no se mantiene 1,5 metros de distancia. A parte de eso, creo que está gente debería ser reprobada por tirar por la borda el esfuerzo de toda la comunidad durante 4 meses. Que tenga que ir la policía a dispersar a la gente as born me parece que dice mucho del nivel de la población, y por ende, de sus representantes. Esto ya lo avisó la policía y el ayuntamiento ha esperado a que Ciutadella sea noticia nacional por dar esta imagen penosa.

Valoración:326menosmas

Menorquin errante
Hace 5 meses

Patetico comportamiento de.mis admirados ciutadellencs.Puede ser bueno para preparar lo que nos espera en todas las fiestas del.resto dela pueblos.Deberian prohibirse todos los actos publicos,dentro y fuera de locales,e incluyo misas de caixes,completas,replecs,etc.Alguna multita de 1000 € feria seny.!!

Valoración:242menosmas

ParaRaul
Hace 5 meses

Sa policia està per alguna cosa, perque no son només fiets que hi ha, també hi ha adults. Hi ha unes normes que es qui han de vigilar que es compleixin, si no es compleixen, és sa policia qui ha d'intervenir.

Valoración:207menosmas

Menorquí
Hace 5 meses

Sent vergonya ,com a menorquí que som esper els altres pobles prenguin exemple,.

Valoración:249menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 13