Reneix la torre de Sanitja

L’empresa Cyrespa treballa des de fa dues setmanes en les obres de restauració impulsades pel Consell insular

|

Valorar:
Una gran bastida rodeja el parament exterior de la torre de Sanitja que durant molts anys ha patit els efectes devastadors de l’erosió a causa dels raigs del Sol i del salitre.

Una gran bastida rodeja el parament exterior de la torre de Sanitja que durant molts anys ha patit els efectes devastadors de l’erosió a causa dels raigs del Sol i del salitre.

Josep Bagur Gomila

El 1800, durant la tercera dominació britànica de l’Illa, el capità Robert D’Arcy, cap dels enginyers britànics, va dirigir la construcció d’una nova torre de vigilància a la costa nord en el cap que separa el port de Sanitja de Cala Torta, devora la mar i a una altura de 15 metres.

Les obres van ser executades entre març i octubre per un nombrós equip de mestres de cases, paredadors i picapedrers d’Alaior, es Mercadal i Sant Joan de Carbonell, que van comptar amb el suport de soldats destacats al castell de Sant Felip.

Amb els anys, aquesta torre va patir un fort procés de deteriorament a causa de l’erosió que avui, 220 anys després, s’ha començat a revertir gràcies al projecte de rehabilitació impulsat pel Consell insular.

Les obres, que van començar fa dues setmanes, van ser adjudicades per un pressupost de 231.623 euros a l’empresa Cyrespa, domiciliada a Castelló, una empresa especialitzada en la restauració del patrimoni artístic, i es duen a terme amb la supervisió d’un equip tècnic format per l’arquitecte Joan J. Gomila, l’aparellador Amílcar Seguí, l’arqueòleg Bruno Parés i l’aparellador del Consell insular Josep Sans.

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 04 de octubre en Kiosko y Más]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1


Hace 7 meses

@talayoticus. Si hombre y a los 5 minutos estarían llenas de okupas pies negros que las volverían a dejar llenas de porquería

Valoración:-4menosmas

Pedropiresvega@gmail.com
Hace 7 meses

Totes se torres, que són a prop des Cami de Cavalls, s'haurien d'habilitar com els refugis dels Pirineus, per a sa gent que vol fer es camí de cavalls i no té on dormir durant es trajecte.

Valoración:44menosmas


Hace 7 meses

Ja era hora.Sort que es Consell en fa alguna de bona.!!!!!!!!!!!!! Sa TORRETA S.O.S

Valoración:33menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1