L’snooker s’obre pas a Ferreries

|

Valorar:
D’esquerra a dreta, Bep Pons ‘Rocker’, Mathieu Nieuwland, Andreu Caballo, Sebi Coll, Pere Coll i Joan Barber, al local del carrer Degà Febrer, de Ferreries

D’esquerra a dreta, Bep Pons ‘Rocker’, Mathieu Nieuwland, Andreu Caballo, Sebi Coll, Pere Coll i Joan Barber, al local del carrer Degà Febrer, de Ferreries

Fa poc que, a Ferreries, un grup d’amics ha posat en marxa el seu particular club de snooker, una modalitat de billar britànica poc estesa a Menorca, que es caracteritza per jugar-se en una taula de grans dimensions i amb bolles més petites que el billar americà.

La idea de crear aquest club sorgeix de Sebi Coll, aficionat al billar i que disposava d’un local apte per encabir-hi una taula de snooker. En el projecte es van implicar diversos companys i també el seu germà, Pere Coll.

Però els faltava el més important, la taula, i sorgí una oportunitat a Barcelona, que no van desaprofitar. Un club de la ciutat comtal en tenia una a la venda.

«A Menorca hi ha poques taules de billar, i les que hi ha són de billar americà i alguna de caramboles», com la que hi havia fins fa poc al Vimpi, també a Ferreries. I de snooker, només en trobam qualque excepció. «As Castell en tenien una al bar Scandals (establiment tancat i en obres) i també a l’Aeroclub». De fet, en aquest darrer indret tenen un club.

«Noltros som principiants, hem fet algunes partides amb coneguts de Ciutadella, però ara és més complicat, per les restriccions», confessa Coll, qui té ganes que passi aquesta mala època per «organitzar un open a nivell de Menorca».

Torneig en la intimitat

L’snooker és un joc que permet partides d’un contra un, o per equips, entre dues parelles. I en el context actual, amb les limitacions que hi ha, els membres del club van organitzar un torneig entre ells mateixos, individualment. Així, es van anar reunint al local els dos jugadors de cada partida. «Així no té gaire emoció, però és el que hi ha», diu Coll, qui va resultar ser el guanyador d’aquesta competició domèstica.

El finalista va ser Dani Coll, i també hi van prendre part Andreu Caballo, Bep Pons ‘Rocker’, Mathieu Nieuwland, Sir Trevor i Joan Barber.

Com apunta Pere Coll, l’snooker és molt entretingut i en aquest club de Ferreries impera un gran ambient.

Els que estan acostumats a jugar a altres billars en troben diferències, tant a la taula, com a les bolles i en alguns complements, com el pal extensor amb creu, per tenir un punt de suport pel tac quan la bolla blanca és molt enfora.

També és diferent el reglament. «La taula té unes mides de 3,6 per 1,8 metres, és bastant més grossa», i l’objectiu és anar introduint les bolles de colors. «N’hi ha quinze de vermelles i set d’altres colors, i cada una val uns punts», il·lustra aquest resident de Cala Galdana. «Amb la bolla blanca, n’has d’entrar, alternativament, una de vermella, i una de color, i així vas sumant punts». I «també són punts per a un, les errades del contrari». Pere Coll creu que «és molt divertit» i recomana provar-ho a aquells que els agrada jugar altres modalitats de billar.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Pere
Hace 24 días

hi Hugh, thanks, the tournament will be very interesting, we are just beginners. We will be in touch, but have to be in October or November, we all work in the summer season (if they let us). Y al señor aaa y Yorkie, tenéis toda la razón, es un juego muy bonito, interesante, táctico...., sería fabuloso hubieran como antes algunos locales con mesas de Snooker o billares, se podrían hacer partidas "interclubs", espero que este reportage gracias a Isaac Pons, promueva de nuevo el interes por estos juegos.

Valoración:1menosmas

aaa
Hace 25 días

Aún recuerdo cuando había muchos más billares en Menorca (o al menos en Ciutadella), había muchísima afición.

Me encantaría que volviera esa gran afición que había antes.

Como comenta el compañero Yorkie, un gran club de billar creo que podría funcionar muy bien en Menorca. Además de con los jugadores locales, con los turistas ingleses que vienen a la isla (obviando el tiempo en el que estamos).

Valoración:4menosmas

Yorkie
Hace 26 días

Este es un juego que requiere un alto grado de habilidad para dominarlo. Si bien es un juego inglés, el campeonato mundial televisado ha comenzado este fin de semana con competidores de todo el mundo.

Es muy divertido y se juega de manera caballerosa y deportiva. Hay muchas salas de billar en el Reino Unido y estoy seguro de que un negocio similar en Menorca tendría mucho éxito si se ubicara en la zona adecuada.

Valoración:25menosmas

Hugh
Hace 27 días

This is a great article, snooker is a superb worldwide game, there is also a snooker table and room at the Aero Club at Sant Lluis which can be rented by the hour, so gentlemen of Ferreries may be when you are ready a tournament can be made between the two clubs.

Valoración:19menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1