El grup que participa en el taller ha implusat la creació d’una rosa dels vents gegant, al bell mig del Pla de l’Església | Josep Bagur Gomila

TW
0

La desena edició del «Ferreries Floreix» ha tornat a omplir de motius florals els carrers i places del poble. Ha estat gràcies a la implicació de molts vesins, entitats, comerços i empreses, a més de l’Ajuntament i els integrants del taller de l’Agenda Local 21.

En un context de pandèmia, l’edició d’enguany queda enfora de les decoracions d’anys anteriors. Així ho reconeixia la batlessa de Ferreries, Joana Febrer, qui apuntava que la idea era engalanar el poble, però sense «aquelles estores de flors» tan llargues i elaborades, «perquè fa que es concentri molta gent als carrers i ara mateix no convé». Igualment, però, es podia respirar un gran ambient. «Açò fa poble», deia Febrer, sobre la gran quantitat de ramells, plantes i elements decoratius que des de primera hora del matí, els vesins van començar a col·locar.

Aquests dies de flors es complementaren amb activitats, com les exposicions dels deu anys del «Ferreries Floreix» i del concurs de fotos, o actuacions musicals com la de Sa Xaranga des Xubec.

Sant Climent, espectacular. Tot el poble s’ha bolcat per col·laborar en aquesta nova edició del ‘Flors i colors’

Sant Climent

A les 11 del matí va començar la cinquena edició de la mostra «Flors i colors» a Sant Climent, una iniciativa biennal organitzada per l’Associació de Vesins, la qual gaudeix d’una gran participació. És així que l’ambient primaveral es podia copsar a pràcticament totes les façanes del poble i en els espais públics, gràcies a la feina de diferents grups de treball cooperatiu i a l’altruisme de tothom.

També hi hagué un mercat de productes locals al pati de l’església, una exposició de fotos de Revel’Art al local de l’entitat veïnal, un mercat de ceramistes i artesans al pati de l’antiga escola, uns cavallets ecòlogics, ponis per als infants i la presència dels gegants de Llucmaçanes. I ja al migdia comptaren amb l’actuació de Bep Marquès. L’activitat continua aquest diumenge, amb el concert de Feedback, a partir de les 13 hores.