Toni Vidal, una medalla brillant a una carrera d’or

Es Castell tramita la concessió de la distinció de la ciutat al reconegut fotògraf

|

Valorar:
Toni Vidal, davant del mostrador de casa seva as Castell, que enguany dedica a núvies i casaments. 

Toni Vidal, davant del mostrador de casa seva as Castell, que enguany dedica a núvies i casaments. 

ADOLF SINTES

Antoni Vidal Miquel (Es Castell, 1934) serà distingit amb la Medalla d’Or de la Vila des Castell, com a reconeixement a la seva destacada trajectòria professional com a fotògraf, faceta en la qual ha estat reconegut anteriorment amb nombrosos guardons, com ara la Creu de Sant Jordi 2019 de la Generalitat de Catalunya o, abans, amb el lliurament de la Taula d’Or Premi Maria Lluïsa Serra 2008 del Consell insular de Menorca.

L’expedient està en aquests moments en exposició pública, després que en el plenari municipal del mes passat s’aprovés, per unanimitat, iniciar la seva tramitació. La batlessa, Joana Escandell, que actua com a jutgessa instructora, defensà la proposta de retre homenatge a Toni Vidal, per la seva «dilatada carrera professional, reconeguda i guardonada amb diferents distincions».

Va descriure Escandell com l’art d’escriure amb la llum «despertà de ben jove» l’interès de Vidal, un «enamorat de la seva terra» que «ha retratat, càmera al coll, la Menorca quotidiana, les festes, el camp, les ciutats, les feines». Instantànies que s’han convertit en documents històrics de gran valor, com així ho considerà també la Generalitat arran de la concessió de la Creu de Sant Jordi. Es valorà llavors la destacada trajectòria en terres catalanes, com a autor d’autèntiques obres de «poesia visual» a l’hora de captar la natura, o també com a retratista. I és que per davant del seu objectiu desfilaren personatges com Salvador Dalí, Salvador Espriu, Joan Brossa, Gabriel García Márquez, Mercè Rodoreda o Josep Pla.

Modèstia exemplar

Toni Vidal demostrava, de nou ahir, la seva bonhomia i modèstia. Amb la decisió de l’Ajuntament ja comunicada, el fotògraf admetia des de la seva casa des Castell que «no he dit res a ningú», perquè considera que «és una mica prematur». Poc amant de l’«ostentació», Vidal prefereix no    valorar en excés «una cosa que encara no és un fet».

Tanmateix, l’autor de nombrosos llibres il·lustrats i d’exposicions diverses en sales destacades com ara la Fundació Joan Miró, no amagava que el reconeixement que li vol fer l’Ajuntament en nom de tot el poble des Castell el fa «content; sempre s’agraeix que pensin bé d’una persona».

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Jordi Sintes
Hace un mes

Estic molt content per tu i la teva familia. Te u mereixes.Ets un gran fotograf. Es coneixem desde petits cuand eram veins de Es Castell i tu tenias el teu studi fotografic al carrer Sant Jaume i jo vivia a dalt Calesfonts per desti professional del meu estimat pare Practic del Port de Maó. La meva mes cordial enhorabona!!!!

Valoración:1menosmas

JULIANO
Hace 2 meses

La historia sés criu amb lletres i també amb fotografíes, gràcies Sr. Vidal.

Valoración:8menosmas

Manuel
Hace 2 meses

Toni per qui la càmera de marca millora és s'ull que no es veu a sí mateix.

Valoración:11menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1