Fer Bonachón, doble campió nacional, va estendre el seu regnat també a Menorca, on s’imposà en diverses categories del campionat. | I. P. D. R.

TW
0

Les instal·lacions del centre hípic de Son Martorellet han estat testimonis, un any més, del Campionat de Balears Morfo-Funcional de Cavalls de Pura Raça Espanyola. Un certamen que ha estat dominat pel semental Fer Bonachón, doble campió d’Espanya.

Admetia ahir el president de l’associació de criadors de Menorca, Miquel Pons, que tenir inscrits en el concurs exemplars com aquests ajuda a donar visibilitat a competicions de més petita entitat com la de Menorca. Un fet que fa que pugi la qualitat dels cavalls i que «a poc a poc anem millorant la raça».

El balanç del certamen que feia Pons era força positiu, tenint en compte les dificultats per la covid. Així i tot, finalment han participat trenta-quatre cavalls i egües, un menys dels previstos, per una baixa de darrera hora.

Competició

La segona jornada va incloure les proves de morfologia de les egües i, ja al migdia, es van fer els lliuraments dels premis.

Fer Bonachón, criat a la ramaderia Ferrero, propietat de Binimelis-Müller (Mallorca) va ser reconegut com el campió adult, campió adult moviments i campió, també, en la prova de funcionalitat.

En femelles, la campiona adulta va ser Elegida Sínia, de l’eguassada mallorquina de Sa Sínia, guanyadora també del premi de moviments.

Quant als millors exemplars criats a Menorca, el millor poltre va ser Barquito YSL de José Fermín Quevedo Coll, i el premi a la millor pollina va recaure sobre Huesuda GR, dels germans Rotger Ontiveros. En egües i cavalls adults els reconeixements van ser per a Duna SX, criada a Son Xantre i propietat de Miguel Ángel Pons, i Fandango Biniarroga, del lloc de Biniarroga Vell.

El campionat també va reconèixer la feina pels presentadors a l’hora de mostrar les qualitats i aptituds dels cavalls a concurs. En aquesta categoria el premi va ser per a José Luis Vegas.

Des d’EsPRE Menorca agraïen la col·laboració de Son Martorellet per la cessió d’unes «instal·lacions fantàstiques». També a tots els participants, per la seva implicació amb el certamen.