La nau Soyuz en el moment de pas sobre Menorca | Twitter: @

TW
0

Roscosmos, l’Agència Espacial Federal Russa ha centrat l’atenció sobre Menorca. Ho ha fet a través de les seves xarxes socials, on ha compartit una imatge presa des de la nau Soyuz MS-19 en el moment en què es trobava damunt les Balears. També Mallorca apareix en la fotografia, encara que parcialment.

La instantània es va fer pública aquest dimarts i està presa durant el viatge de la Soyuz per a transportar el cosmonauta de Roscosmos, Anton Shkaplerov, l’actriu Iúlia Peresild i el director Klim Shipenko. És una missió espacial que s’emmarca en el rodatge de la primera pel·lícula de ficció filmada parcialment a l’espai.

La Soyuz va atracar a l’Estació Espacial Internacional aquest 5 d’octubre, on es gravaran escenes de «Challenge», una pel·lícula que inclourà les imatges dels dotze dies que es preveu que l’expedició sigui al complex orbital.

La pel·lícula

En la història, una doctora viatja fins a l’Estació Espacial Internacional per salvar la vida d’un astronauta. Un paper que interpreta el cosmonauta Oleg Novitsky, actual tripulant de l’Estació. També participarà un altre tripulant real, Petr Dubrov, que actualment orbita la Terra des de l’estació. Igualment, Anton Shkaplerov interpretarà un altre dels personatges del llargmetratge.

L’equip es va enlairar a les 9.55 UTC des del cosmòdrom de Baikonur, a l’estepa kazakh i amb l’ajuda del coet Soyuz 2.1a. Després de fer dues òrbites a la Terra, la nau es va acoblar a l’Estació Espacial a les 13.22 UTC. Dues hores després les comportes es van obrir i els nous tripulants adscrites a l’expedició 66, van ser rebuts per la tripulació a bord.

Els tres s’uneixen al comandant de l’Expedició 65 Thomas Pesquet de l’ESA (Agència Espacial Europea), els astronautes de la NASA Mark Vande Hei, Shane Kimbrough i Megan McArthur, Aki Hoshide de l’Agència d’Exploració Aeroespacial del Japó i els cosmonautes de Roscosmos Oleg Novitski i Pyotr Dubrov. Amb aquest projecte, els russos s’avancen als nord-americans i la indústria cinematogràfica de Hollywood, amb una pel·lícula en la qual participen Tom Cruise, l’agència espacial de la NASA i la companyia SpaceX.