Àngels Andreu, Bàrbara Torrent i Mònica Planella presentaren la guia a la seu del Consell | Gemma Andreu

TW

La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca va presentar aquest dijous una guia amb dinàmiques per millorar la comunicació i l’atenció a persones amb discapacitat. Un material que es traslladarà a les entitats, famílies i usuaris, en la inauguració del curs social d’avui, a les 18 hores, al parc des Freginal, de Maó.

La guia s’estructura en tres parts. La primera inclou les claus del llenguatge, la terminologia adequada i la incorrecta per dirigir-se a persones amb discapacitats. En la segona hi ha una sèrie de continguts accessibles, amb normes i pautes per millorar l’atenció a les persones; i la tercera està dedicada als mitjans de comunicació, com a grans altaveus que són, perquè tractin de la millor manera la diversitat funcional i en donin exemple a la societat.

La consellera de Benestar social, Bàrbara Torrent, apuntà que la guia ha de servir per    millorar l’atenció cap a «les persones amb diversitat funcional», perquè «encara ensopeguen amb estereotips, encasellats en noms i prejudicis». Esdevé, per tant, una guia comunicativa que pretén conscienciar i compartir una condició per factors personals i de context, però que sobretot, vol sol·licitar la col·laboració de tothom «per eliminar obstacles».

La directora administrativa de la Fundació, Mònica Planella, va anunciar, a més de la guia, canvis organitzatius, de formació, de millora d’equipaments, amb noves tecnologies, de formació del personal. Una guia que «ens ofereix un repàs de l’ús del llenguatge, inclusiu i respectuós amb les persones amb discapacitat».

Per la seva banda, des de l’àrea de comunicació, Àngels Andreu destacà que «des de l’àmbit professional volem proporcionar l’assistència amb les millors condicions possibles, i açò es refereix també al llenguatge, al tracte, a proporcionar tranquil·litat, calidesa, seguretat, on encara podem constatar la necessitat de millorar en l’aspecte comunicatiu».

Sobre l’inici del nou curs, Torrent es referí al desig de la tornada a la normalitat després d’un llarg període, per la covid, de grans dificultats per a l’atenció assistencial i valorà els esforços realitzats per fer-ho possible.