El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, i el president del GOB, Carlos Coll, en el centre, aquest dimecres a Maó | Gemma Andreu

TW
3

«La platja és viva» és el títol d’un conte infantil que vol fer descobrir els valors mediambientals de la posidònia. Es una iniciativa conjunta del GOBi la Conselleria balear de Medi Ambient, i aquest dimecres el president de l’entitat ecologista, Carlos Coll, i el conseller Miquel Mir, el van presentar a Maó. L’edició està finançada amb els Fons Posidònia, amb 32.000 euros, que permeten publicar 35.000 exemplars, que es distribuiran entre hotels i restaurants perquè els regalin als seus clients. Se’n publiquen 10.000 en català, castellà i anglès i 5.000 en alemany.

Miquel Mir creu que un conte que ajudi a «una major consciència entre els joves sobre els beneficis de cuidar el medi ambient» té «més sentit que mai» després d’una temporada turística amb «la massificació que s’ha produït especialment a Menorca».

El Fons Posidònia es nodreix de les aportacions de las administracions públiques però també està obert a les que pugui fer el sector privat. Es destina íntegrament a accions per preservar la posidònia, ja que el mar de les Balears concentra la meitat de les praderes que es troben arreu de l’Estat.

Una de les activitats que es pot subvencionar precisament és la divulgació de coneixements sobre la posidònia i les accions de sensibilització social com la que representa aquest conte.