Jardí de ses Bruixes. La presentació del programa  es va celebrar a l’hotel de Maó | Josep Bagur Gomila

TW
7

La tradicional encesa de llums  amb la participació dels Llumets, l’arribada dels Reis d’Orient pel port de Maó i les revetlles de Nadal i Cap d’Any són els actes que enguany es recuperen després d’un any d’absència per la pandèmia, segons va anunciar aquest dimecres el batle Hèctor Pons en la presentació del programa de Nadal, Cap d’Any i Reis a Maó, Sant Climent i Llucmaçanes.

L’acte també va comptar amb l’assistència del regidor de Dinamització Econòmica i Festes, José Manuel García, i la primera tinent d’Alcaldia Conxa Juanola, a més d’alguns representants de les entitats col·laboradores.

L’Ajuntament de Maó ha destinat un pressupost dels voltants de 25.000 euros, amb la voluntat de recuperar la celebració d’actes que es van anul·lar per la pandèmia i d’ampliar l’oferta festiva per als més petits. De fet, són les segones festes al llarg de l’any que compten amb més pressupost, després de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, però que enguany seran les primeres en no haver-se celebrat les festes patronals, com va indicar el batle.

Hèctor Pons va assegurar que el programa de Nadal d’enguany és una mica diferent del 2020 i més esperançador davant l’elevat percentatge de persones vacunades, que representa una major seguretat sanitària, tot i que la realitat demostra que la pandèmia encara està activa. No obstant açò, va fer una crida a la prudència en la celebració dels diferents actes durant aquestes festes, tant en els que s’organitzen des de l’Ajuntament com en les celebracions a l’àmbit privat.

Noticias relacionadas

Va afirmar que els vertaders protagonistes d’aquestes festes són els fillets, després de vint-i-un mesos d’esforçar-se davant els efectes de la pandèmia i que una bona part d’ells, sobretot els més petits, encara no coneixen la celebració del Nadal amb normalitat.

El batle va expressar la seva gratitud a les diferents entitats per la participació en el programa d’actes, la feina desenvolupada per les associacions de vesins de Sant Climent i de Llucmaçanes i també de tot el personal municipal, donat que un programa festiu d’aquest tipus representa moltes hores de feina i la implicació de moltes persones.

Per la seva part, el regidor de Festes, José Manuel García, va destacar la celebració de la Fira de Nadal a la plaça de la Constitució i al carrer de Ses Moreres, des del divendres dia 3 al dimecres dia 8. Hi participaran un total de 31 casetes, de les quals onze estaran situades a la plaça de la Constitució i vint a Ses Moreres. A més, durant aquests dies es celebraran diferents activitats d’animació, amb música en viu, concert i tallers.

Una altra activitat que es recupera és la Caseta Solidària de na Gràcia i en Sebastià a la plaça Constitució, amb la col·laboració de Projecte Home, Associació Alba, Mans Unides, Alcer, Creu Roja, Adime, Assorme i Aspanob.

El regidor va anunciar la celebració el dia 17 d’un concert de joves per a joves al Moll de Llevant, amb la Huella, Marcos, Els Nómades i Saske, i la revetlla d’Any Nou amb Black Pearl a la plaça Constitució. També va destacar la visita a les escoles dels Carters Reials, com a preludi de la visita dels Reis d’Orient.