El cuiner Lluc Guix va explicar el procés de l’elaboració del plat.    | Josep Bagur Gomila

TW
0

Can Saura acull aquesta setmana tres tallers de cuina amb degustació, organitzats per l’Ajuntament de Ciutadella i gratuïts, relacionats amb la gastronomia menorquina nadalenca, concretament amb postres, amb el nom de «Dolços de Nadal»

El taller de cuina celebrat el dimecres va anar a càrrec del cuiner olotí Lluc Guix, de 28 anys, que des de fa uns deu anys viu i treballa a Menorca; a més, amb altres dos socis gestiona els restaurants de S’Ambosta Obrador, as Mercadal, i Sa Llagosta, a Fornells.

La proposta de Lluc Guix va ser l’elaboració de les esferes de brossat i mel amb compota de rem, terra de cuscussó i sopa de xocolati blanca. El cuiner va anar explicant el procés de l’elaboració de les referides postres, passa a passa, amb els seus ingredients corresponents, tot i que un d’ells, l’ametlla, va ser substituïda per pa ratllat.

Noticias relacionadas

Guix defensa la necessitat de recuperar les receptes tradicionals i assenyala que el taller va seguir la filosofia que aplica en la seva cuina, és a dir, elaborar un postre amb productes de l’Illa però aplicant un toc innovador, més modern.

El cuiner també afirma que els    tallers de cuina estan oberts a qualsevol persona, però normalment els participants solen ser persones que els agrada cuinar i tenen una certa experiència, a més que assisteixen per anar una passa més enllà i aprendre altres maneres d’elaborar els menjars.

menorca ciutadella can saura taller de cuina amb en Lluc Guix
Esferes de brossat de mel i amb compota de rem. Foto. Josep Bagur

El programa d’activitats «El Nadal és aquí!» dedica tres dies d’aquesta setmana a la gastronomia nadalenca. El primer taller es va celebrar el passat dimarts, en el que na Sílvia i en Toni, del restaurant Es tast de na Sílvia, van oferir una versió de sopes de pa i vi amb arrop, procedent del receptari de Fra Roger, i aquest dijous Cristina Llorens, del restaurant Mon, mostrarà com fer torró vermell d’ou, torró de quicos i torró fort.