TW
0

Nou fotografies han estat les guanyadores del I Premi Menorca Starlight, organitzat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, del Consell insular i el Fotoclub del Cercle Artístic de Ciutadella, en el que s’han presentat un total de 103 instantànies.

El jurat del concurs ha estat format per Marga Pons Castejón, Joan Antoni Gomila Mulet, Josep Taltavull Salord (representants designats per Fotoclub del Cercle Artístic), Félix de Pablo i Irene Estaún (de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera).

Del total de fotografies presentades, 74 competien en l’apartat ‘Paisatges terrestre i marins’, 16 en ‘Menorca Talaiòtica’ i 13 en ‘Les persones i el cel’, mentre que cap imatge es va presentar en els apartats «Pobles i cel estrellat» i «Cel profund».

Posteriorment, el jurat del Premi va seleccionar les 40 millors fotografies presentades que van ser valorades amb un màxim de cinc punts per cada membre del jurat i fotografia.

Guanyadors

Els guanyadors en la categoria ‘Paisatges terrestre i marins’ han estat Rubén Díaz Martínez amb «Calma en las salinas» (1r premi), Félix Bagur Casasnoves amb «Bona guaita, bonna!» (2n premi) i a Carolina Pons Sánchez amb «Tormenta en el faro» (menció d’honor). En ‘Menorca talaiòtica’, Pablo Taltavull Bosch amb «Naveta» (1r premi), Manel Almar Benito amb «Venus» (2n premi) i Carlos Silvestre Tejero amb «El pasado» (menció d’honor). I en ‘Les persones i el cel’, Joan Carlos Moll Torres amb «Menorca infinita» (1r premi), Félix Bagur Casasnoves amb «Somni d’una nit d’estiu» (2n premi), i Marc Marco Ripoll amb «La cova i el pont» (menció d’honor).

Els guardonats amb el primer i segon premi rebran un val de 300 i 150 euros, respectivament, per gaudir de productes i serveis d’empreses certificades amb la marca Menorca Reserva de Biosfera.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha valorat com a «molt satisfactori» el resultat del concurs, perquè «la cultura, a través de la fotografia promou la transmissió dels valors mediambientals, tan necessaris en la construcció d’un nou model de societat». El president del Fotoclub, Josep Vidal, ha subratllat que la iniciativa del concurs «és una de les senyes d’identitat del Fotoclub, donar a conèixer el paisatge de l’Illa a través de la fotografia». I Irene Estaún ha subratllat «el gran potencial de l’astrofotografia a l’Illa com a mitjà per divulgar la bellesa del nostre cel estrellat».