La Capella Davídica, dirigida per Katia Moll, va interpretar fins a una vintena de melodies clàssiques i tradicionals nadalenques | Manolo Barro

TW
0

La música i el teatre popular van ser durant aquest dissabte els protagonistes de la programació nadalenca a Ciutadella, amb les actuacions de la Capella Davídica, la Banda de Música de Ciutadella i el centre Catequístic Sant Miquel.

La Capella Davídica va recuperar ahir a l’església dels Socors l’emblemàtic concert de Nadal, després d’un any d’absència en el panorama musical, en la que la formació dirigida per Katia Moll va interpretar fins a vint melodies de clàssics i tradicionals nadalenques. Moll es va posar per segona vegada al davant de la capella, des que el passat mes de novembre s’estrenés amb el concert de tardor.

La Banda de Música de Ciutadella va interpretar «Un Nadal simfònic», el primer concert nadalenc a la Sala Multifuncional del Canal Salat. La formació dirigida per Joan Mesquida va oferir un recital simfònic amb peces de Jerry Brubaker, Johan de Meij, Óscar Navarro, Bert Appermont i Jacob de Haan, amb la col·laboració de dos solistes locals, Héctor García (trombó) i Vicent Salvador (oboè). El segon concert, aquest diumenge a les 19 hores, també serà possible després d’ajustar-se a les exigències sanitàries a causa de la covid-19, en comptar amb un escenari més ampli del normal, la reducció fins a 60 músics de la plantilla dels músics i la limitació de l’aforament.

Per la seva part, el grup de teatre del Centre Catequístic Sant Miquel, amb la direcció de Judit Marqués Benejam, va representar el divendres i dissabte a la sala d’actes de l’entitat la tradicional obra nadalenca «Els pastorets», que els interessats podran tornar a veure aquest diumenge i el diumenge dia 26. Enguany s’ha recuperat aquesta tradició, després de no haver-se pogut representar durant el Nadal de l’any passat.

Ós gegant il·luminat a la plaça des Ramal. Foto: AJUNTAMENT ALAIOR

Alaior i Sant Lluís inauguren els seus mercats nadalencs

Alaior i Sant Lluís han inaugurat els seus respectius mercats nadalencs, amb altres activitats complementàries, que ha contribuït a animar l’ambient durant aquests dies en cada població.

Noticias relacionadas

El batle d’Alaior José Luis Benjam va inaugurar el divendres vespre el Mercat de Nadal de la plaça des Ramal, que compta amb 18 paradetes de comerços, artesans i establiments hostalers. A l’ambient comercial del mercat, s’hi va afegir la música amb el concert que va interpretar el grup Fusiona-2.

L’ambient festiu de la plaça des Ramal va ser l’escenari d’una visita molt especial, el Pare Noel, que no va dubtar en fer-se fotos amb totes les persones, especialment els més petits, que es trobaven gaudint de la festa. A més, un altre protagonista d’aquestes festes és l’ós gegant il·luminat que l’Ajuntament ha instal·lat a la referida plaça.

El mercat també comptarà amb activitats complementàries i tallers, entre els quals destaquen l’actuació de Dani Juanico (dilluns dia 20) i el concert de Shanti Gordi (divendres dia 31).

Al Cós s’hi van instal·lar fins a 19 paradetes comercials i solidàries, que van animar el centre de Sant Lluís. Foto: MANOLO BARRO

Fira

Al Cós de Sant Lluís, entre els carrers Sant Jacint i Sant Esteve, es van omplir aquest dissabte, a partir de les 10 hores, amb les 19 paradetes amb productes d’alimentació i regals que formen la Fira de Nadal, entre elles les tres solidàries de Mans Unides, Creu Roja i Aspanob. A més, s’hi va organitzar una zona de jocs infantils i l’actuació del duo Feed back i, durant el capvespre, va tenir lloc una festa infantil de l’Apima de l’Escoleta i l’actuació d’Anna Szostrak Quartet.

La coral Clau de Sol a Ferreries. Foto: MANOLO BARRO

Ferreries i es Mercadal

La coral Clau de Sol va interpretar el concert a la plaça d’Espanya, a Ferreries, mentre que el grup Gentleman Jacks va actuar a la plaça Constitució des Mercadal, dins la proposta «Compres musicals».

El grup Gentleman Jacks as Mercadal. Foto: MANOLO BARRO

Una de les novetats d’enguany de les festes de Nadal que es celebren as Mercadal ha estat la visita del tren turístic com a activitat gratuïta per a les famílies del municipi. Van ser nombroses les persones que no es van perdre la possibilitat de fer el recorregut pels carrers de la població. A més, també es podrà visitar fins a dia 5 de gener a Ca n’Àngel l’exposició «Costums de Nadal. Tradicions de ses festes nadalenques al llarg dels anys».