TW
2

El far és el símbol que identifica MENORCA «Es Diari» i amb el que aquest mitjà reconeix la tasca i la col·laboració de persones i entitats. Aquest dimarts el van rebre l’articulista Antoni Bonet, un dels grans estudiosos de la vida del camp de Menorca, i la reportera gràfica Gemma Andreu. La sisena onada del virus ha impedit un acte obert de reconeixement.

Antoni Bonet el va rebre a casa seva, amb la seva família, i li van lliurar l’editor Josep Pons Fraga, el membre del Consell d’Administració del diari, Gerard Villalonga, i el director Josep Bagur. L’articulista, de 82 anys, va començar a escriure quan tenia 39 anys i va aprendre la història de Menorca i a transmetre costums, tradicions i coneixements del camp en català, formant-se amb Llorenç Olives i després amb Fernando Martí. Ha publicat diferents llibres sobre la Menorca pagesa i ha escrit centenars d’articles en aquest diari.

Informadora gràfica

Gemma Andreu va rebre el far que «Es Diari» concedeix als membres del seu equip que porten 25 anys a l’empresa editora, en el marc de la redacció. Va començar a fer feina al diari el febrer de 1996, a l’arxiu, fent de fotògrafa els dissabtes, el dia de descans de Javier Coll. A partir de 2009 ja es va dedicar exclusivament al reporterisme gràfic. El director Josep Bagur va valorar el seu esforç i la qualitat de la feina ben feta, imprescindible per a la qualitat del mitjà. Gemma Andreu va comentar que ara és «la veterana» dels fotògrafs i entre les seves funcions hi ha recordar fets i gent que han omplert la història del diari.