Ciutadella. La pluja no va impedir el recorregut de les espectaculars carrosses de la comitiva de Melcior, Gaspar i Baltasar pels carrers de la ciutat | Manolo Barro

TW
5

La cavalcada dels Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, va recórrer aquest dimecres al fosquet les ciutats i pobles de l’Illa, a excepció de Sant Lluís i Llucmaçanes, on ho farà aquest dijous de bon matí, amb totes les mesures sanitàries a causa de la sisena onada de pandèmia de la covid-19 i amb la inoportuna aparició de la pluja que, en el cas de Ciutadella, va retardar l’inici de la sortida durant més de mitja hora.

A Maó, el batle Héctor Pons va rebre els Reis d’Orient a l‘Aeroport de Menorca des d’on es van traslladar a la ciutat, que van recórrer amb una comitiva formada per onze carrosses plenes de regals, entre les que va destacar una d’elles amb música en directe. El recoregut urbà de la comitiva reial va ser més llarg i en els carrers més amples, amb la finalitat d’evitar concentracions de persones per mor de la situació sanitària a causa de la covid-19 i, a la vegada, poder saludar un major nombre de barriades. Des de la plaça Espanya van prosseguir pel carrer del Carme, Fort de l’Eau, Borja Moll, Cós de Gràcia, Albert Camus, Josep Anselm Clavé, Avinguda Menorca, Vives Llull, Vassallo, Esplanada, ses Moreres i Pla de la Parròquia.

Noticias relacionadas

Sobre les 20 hores, els Reis van fer una aturada per visitar l’Ajuntament, on juntament amb el batle es van dirigir a la ciutadania a través del perfil municipal de Facebook. Héctor Pons va agrair a tota la comitiva reial que feia possible aquesta jornada d’il·lusió per als més petit de cada casa. També va referir-se a que 2021 havia estat un any difícil, a causa dela pandèmia, però que «aquí, per sort, hem estat dels primers en tenir vacunes i tenim un bon sistema de salut amb hospitals, centres de salut, professionals sanitaris i científics que mos cuiden i mos atenen quan no esteim bé». Per la seva part, els Reis van subratllar l’esforç del més petits, juntament amb les seves famílies, per complir amb les mesures sanitàries i evitar la propagació de la covid-19, animant-los a seguir amb aquesta actitud, «ara toca portar-nos bé i anar molt alerta. Els Reis sabem que ho fareu. Quan aquest virus passi haurem descobert com és de maravellosa la vida de cada dia, la vida normal.

A Ciutadella, l’arribada i posteriorment recorregut dels Reis d’Orient amb les seves carrosses va tenir lloc amb un retard de mitja hora, a causa de la pluja. No obstant, van ser moltes les famílies que amb els seus fillets van esperar el temps necessari per poder saludar els Reis durant el seu trajecte pels carrers de la ciutat.

Sobre les 21 hores, la comitiva reial va arribar a l’Ajuntament, on la batllessa Joana Gomila els va donar la benvinguda i agraint-los que s’hagessin desplaçat fins a Ciutadella per repartir il·lusió, alegria i regals als fillets, en la nit més esperada per tots ells.