La pregonera Tònia Coll, Lluc Gomila (caixer pagès), Gabriel Janer (caixer batle), Jaume Martí (caixer casat) i , Lluís Janer (caixer sobreposat). | MANOLO BARRO

TW
1

L’Ajuntament de Ferreries va celebrar ahir vespre a l’Auditori l’acte institucional de Sant Antoni, en el qual es va anunciar la composició de la Junta de Caixers, el fabioler i    la pregonera de les festes de Sant Bartomeu d’enguany. A més, l’acte també va incloure la presentació de la «Publicació dels Premis Literaris Francesc d’Albranca 2021».

La Junta de Caixers està formada pel caixer batle Gabriel Janer Riudavets, regidor de l’Entesa, el caixer capellà Josep Manguán Martínez, el caixer casat Jaume Martí Salord, el caixer pagès Lluc Gomila Febrer i el caixer sobreposat Lluís Janer Hidalgo, mentre que el càrrec de fabioler continuarà ostentant-lo Joan Mir Arguimbau. Per la seva part, la professora i pintora Tònia Coll Florit serà la pregonera de les festes patronals.

Durant els dos anys de pandèmia de la covid-19, en els que s’havia prorrogat la Junta de Caixers de 2020, s’han produït canvis en l’estat de dos dels caixers, la caixera sobreposada i el caixer pagès, la Junta de Festes va proposar el passat dia 14 els canvis de representants en els referits càrrecs.

Per altra banda, Queta Camps, la caixera batlessa designada inicialment, va presentar ahir la seva renúncia al càrrec, per la qual cosa la batlessa Joana Febrer, va agrair públicament la seva generositat, conscient que aquesta decisió ha estat causada per donar l’oportunitat a l’Entesa a comptar durant el present mandat municipal amb un membre del seu grup representant l’Ajuntament a la qualcada de les festes. Ahir mateix, la batlessa va delegar les funcions de caixer batle al regidor del referit partit, Gabriel Janer.

Publicació

Per altra banda, l’acte d’ahir va servir per presentar el nombre 40 de la «Publicació dels Premis Literaris Francesc d’Albranca», que inclou les obres guanyadores i finalistes de l’edició de l’any passat. La presentació va anar a càrrec de Josep P. Sansaloni, escriptor ferrerienc i autor de l’exitosa obra de ciència «Un final».

Els guanyadors van ser Neus Pons i Teresa Mercadal (categoria A), Paula Coll i Cayetana Casals (categoria B), Marta Rodríguez i Aina Riudavets (categoria C), Josep Gayó i el finalista Llorenç Allès (categoria E).

Els finalistes van ser Biel Barber i Gemma Enrich (categoria A), Júlia Arroyo i Rubí Fernández (categoria B) i Josep Granja i Laura Carreras (categoria C).