Un dels tallers que es duen a terme amb els usuaris del Centre de Dia des Castell

TW
0

Gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament des Castell i l’organització Olimpia Chess Academia el projecte «Escacs contra l’alzheimer» ja s’està duent a terme al Centre de Dia d’aquesta localitat

El projecte consisteix en la utilització dels escacs per ajudar els usuaris del centre a activar la ment i treballar elements com la concentració, la memòria o l’orientació espacial.

S’ha demostrat que els escacs són un element que afavoreix la prevenció de l’alzheimer i retarda el deteriorament cognitiu, i pot millorar el benestar físic, psíquic i emocional de les persones.

Els centres que s’adhereixen al projecte reben 30 hores de formació en la utilització dels escacs com a mètode de prevenció del deteriorament cognitiu per part de monitors qualificats, que alhora ensenyen el joc de forma lúdica.

La Universitat d'Alcalá de Henares portarà l’estudi metodològic i monitorarà els resultats de la pràctica de les persones que participin en el projecte, per tal d’aprofundir en l’estudi de l’impacte d’aquest joc.

Olimpia Chess Academia

Olimpia Chess Academia és una organització d’àmbit internacional nascuda l’any 2017, que vol oferir una alternativa a les escoles d’escacs tradicionals amb una aposta per un model educatiu innovador i actual.