El Sant Gabriel, superior, no deja entrar en el partido a las locales | MANOLO BARRO

TW
0

El ca de bestiar CH España Mac, propietat de Blai Vachiano, de Binissalem, va ser el guanyador absolut del I Concurs Nacional Menorca Ca de Bestiar celebrat ahir a Alaior, que va comptar amb la participació de 29 exemplars d’aquesta raça, 17 d’ells de Menorca i altres 12 procedents de Mallorca. El batle José Luis Benejam i el regidor de Cultura Tiago Reurer van estar presents en el concurs, amb el lliurament de trofeus a mesura que s’anaven celebrant les diferents categories.

Més de cent cinquanta persones van poder gaudir ahir de la primera edició del concurs morfològic de ca de bestiar que, organitzat pel Club Nacional del Pastor Mallorquí, es va celebrar a la plaça Espanya amb el patrocini    d’Arion i la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaior, Gin Xoriguer i s’Arangí.

El certamen, que va comptar amb la participació del jutge internacional de la RSCE Ernesto Ghringer, també va tenir altres guanyadors. Millor Femella: DCBMora, de Nicolás Forteza (Manacor); Millor Mascle de Menorca: DCBCapitán Muñequito, de Rafel Moll (Ciutadella); Millor Femella de Menorca: Pu, de Joan Salord (Ferreries); Millor Quissona: Neu de can Vachiano, de Cristian G. Bosch (Manacor);Millor Baby Femella: Fona de Fralenca, de Cristina G. Bosch; Millor Parella: DCBOrión-DCB Venus, de Laura Fernández i Salvador Martínez; Millor Lot de Cria: Can Benet, de Marino Talavante (Felanitx).

Afició a l’Illa

El IConcurs Nacional Menorca del Ca de Bestiar ha estat organitzat per un grupet d’aficionats de l’Illa liderat per Miquel Cifre, un pollencí que des de fa 12 anys resideix a Alaior i que actua de delegat de l’associació. Cifre afirma que a l’Illa hi ha uns deu propietaris de cans de bestiar, amb una trentena d’exemplars certificats.

Un d’aquests propietaris és el migjorner Rafel Moll, de 52 anys, que resideix a Ciutadella, i que el juliol farà cinc anys que té el ca Capitán Muñequito, encara que familiarment el seu nom és Tass, un regal de la seva filla Mercè. Moll assegura que «som de ca gros, pèl curt i orella dreta, tot i que el ca de bestiar és d’orella tombada. A ell li perdon, perquè són cans de bon caràcter i nobles», subratlla.