En el certamen, cada cuiner haurà de preparar la seva proposta | Sergio Cañizares

TW
0

Vuit seran els xefs que, el próxim 6 de març, competiran en el I Concurs Nacional de Cuina aplicada a la Vaca Vermella de Menorca. Quatre d’ells són menorquins, Paula Florit, Daniel Mesquida, Juan Carlos García i José María Borrás, i els altres participants arribaran d’indrets com Osca, com és el cas de José Carlos López i Christian Mor, de Valladolid, com Carlos Adeva, i de València, com Andrés Rengel.

L’organització del certamen va fer públics ahir els noms dels finalistes, els quals surten d’entre les més de quaranta receptes que s’han presentat des de tota Espanya.

La final, a Ciutadella

Els vuit cuiners hauran d’elaborar els seus plats en la competició que tindrà lloc a Sa Plaça des Mercat, epicentre per excel·lència del producte local a Ciutadella. És allà on es celebrarà la final d’aquest esdeveniment organitzat amb motiu de la declaració de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia.

Quant als participants, el ciutadellenc Daniel Mesquida Romeu ha cuinat a Cas Cònsul o al Club Nàutic Ciutadella i actualment ho fa al Bar Cafeteria Quèstat. El 2008 i el 2010 va fer quart en el Campionat de Cuiners de Balears.

De la cuina de l’agroturisme de Santa Marianna i del Restaurante Paco Roncero (Madrid), amb dues estrelles Michelin, vindrà el menorquí José María Borrás, format a l’escola Hofmann i que ha passat, a l’Illa, per Sa Pedrera des Pujol o el Pan y Vino.

Paula Florit Pons, amb estudis de Direcció de Cuina i formada en dietètica i nutrició, prepararà el seu plat a partir de l’experiència acumulada en restaurants com Pan y Vino, Mon, l’Agroturisme Menorca Experimental o, avui, a Ses Culleres.

El quart cuiner menorquí és Juan Carlos García, xef de The Tapas Gastrobar, guanyador del Tapes per Menorca 2021 i finalista del Concurs Nacional de Tapes 2021 de Valladolid.

Completaran la final José Carlos López Gamiz (Osca), que regenta el seu propi local, «Origen Restaurant» a Puicerdà, que ha passat pels fogons del Mas del Roure (Llagostera), recomanat a la Guia Michelin, i que ha disputat i guanyat diversos certàmens nacionals.

També d’Osca, Christian Mor Raso s’ha format en Direcció de Cuina i de Serveis de restauració i té el màster de professor tècnic de la Universitat de Saragossa. Arribarà a Menorca després de ser finalista del Concurs de Vedella de Lleida.

De Valladolid vindrà Carlos Adeva, de l’espai gastronòmic «Suite 22», distingit amb un Sol Repsol. El xef ha guanyat concursos com el Concurs Nacional de Pinchos y Tapas 2020, entre altres.

El valencià Andrés Rengel Herrero és cuiner i docent del Mediterráneo Culinary Center, ha passat per cuines com la del Celler de Can Roca i ha estat premiat en concursos.