El notari fou l’encarregat de fer lectura pública de les darreres voluntats del mort. | MANOLO BARRO

TW
0

Del president rus Vladímir Putin es va enrecordar en Camestortes en el seu testament, a Maó, desitjant-li «un any sencer de feina i vida dura», a veure si així es replanteja les seves intencions ja que «ha perdut tota cordura» envers el conflicte amb Ucraïna.

Després de dos anys, ahir es va tornar a celebrar a Maó el funeral d’en Camestortes, per tancar el carnaval 2022. I va ser, com sempre, amb la celebració del seguici fúnebre i la posterior lectura del testament. Unes darreres voluntats amb les quals el finat va repartir a tort i a dret, en clau local però també mirant al món, amb la qüestió russa.

Després d’acomiadar-se de les seves vídues que queden «servidetes», el finat es referí primer de tot a la covid, tot desitjant una bona tramuntana «perquè bufi tot un any» i s’endugui el «virus capsigrany» fins a «un planeta estrany».

Repartiment

Mirant a l’Ajuntament, en Camestortes llegà al batle un «camió ple de piles alcalines» per encendre totes les faroles noves que s’estan instal·lant, i a la regidora de Cultura un afinador de pianos per «afinar amb seny i valentia el servei de recollida» de fems. Així mateix, al regidor de Festes li tocà un pacte amb Sant Pere perquè faci bon temps i es puguin fer les celebracions patronals sense problemes.

Altres herències van ser un pont de ferro forjat perquè més gent pugui anar a Hauser & Wirth, molta paciència per la corporació de Maó i unes vacances pagades a l’Illa de les temptacions a Susana Mora i Miquel Àngel Maria. O un passi anual perquè Pablo Iglesias es talli els cabells a Cas Gomiles, i un bon sou i un «contracte gros a dit» a Pablo Casado ara que li han «fet el llit».

Un «bon cavall menorquí» per en Joan Tutzó a les festes; un «bon grupet de ranxeres» per a na Joana Pons; o un any d’excedència per a na Lali Olives, van ser algunes de les voluntats que llegí el senyor Toni el notari.

Entre altres, tampoc es lliuraren de les ironies d’en Camestortes el «projecte mastodont» entre Maó i Alaior que necessitarà una cafeteria «davall el pont»; la falta de pisos de lloguer; o el carril bici de l’aeroport que «ha aconseguit que tothom vulgui del carril opinar».