Membres del Grup Folklòric Sant Jordi de ses Salines, d’Eivissa, aquest dissabte as Mercadal

TW
0

Es Mercadal ha estat enguany l’epicentre de les activitats commemoratives del Dia de les Illes Balears, a Menorca. Tot i que el dia 1 ja es van fer algunes activitats, el gruix del programa s’ha concentrat aquest cap de setmana, especialment aquest dissabte, als carrers del poble del centre de l’Illa.

Al peu del Toro, l’agenda va ser ben completa des del matí, amb activitats repartides entre la plaça Pare Camps, el carrer Nou, el Recinte Firal, Ca n’Ángel, el Centre Artesanal de Menorca, o els carrers del centre, en general, per on van transcórrer diversos cercaviles i passacarrers.

A les 10 hores van començar les primeres propostes, com la demostració de l’ofici d’arader o els tallers de llatre o de ganxet, així com una introducció al tir amb fona. I se’n van fer també de fabricació de fabiols, de torn i de plantes medicinals. Tampoc va faltar el tradicional mercat de productes agroalimentaris i artesanals, i hi va haver espai per als balls de gegants, amb la participació dels geganters de Maó i des Mercadal, i també activitats relacionades amb el món de la glosa. És així que es va fer una xerrada a Ca n’Ángel, i el capvespre, el «Glosat de la diada» a la Sala Multifuncional.

Pensada la jornada com un espai de trobada entre illes, es va comptar enguany amb la presència de la Colla de Xeremiers de Sóller i membres del Grup Folklòric Sant Jordi de ses Salines, d’Eivissa. Ells, i Joana Gomila i Laia Vallès hi van posar la música, i els més petits van gaudir igualment d’una selecció de jocs d’en primer, com ara curses de sacs o botar a la corda. Així mateix, i en clau gastronòmica, es va celebrar una conferència amb tast sobre la salsa maonesa.