Van ser moltes les famílies que van acompanyar el personatge de la Colla de Geganters de Maó, per presenciar el moment en què perdia el primer dels seus set peus. L’acte final va tenir lloc a la plaça Bastió | Gemma Andreu

TW
1

Un gran seguiment va tenir, aquest dissabte dematí, la primera sortida de s’Àvia Corema pels carrers de Maó. Passat el carnaval i el Darrer Dimarts, centenars de persones no es van voler perdre l’estrena d’aquest passacarrer tan particular, on els més petits són els autèntics protagonistes.

El personatge de la Colla de Geganters de Maó sortí de l’Ajuntament a les 11.30 hores. A la plaça ja l’esperaven desenes i desenes d’infants, amb les seves famílies, amb ganes de seguir-la pels carrers del centre fins a la plaça Bastió, la que havia d’acollir la caiguda del primer peu.

Durant el recorregut, s’Àvia Corema va estar molt ben acompanyada. Hi havia la sensació que la vida torna, a poc a poc, a la normalitat, després de tant de temps de contenció i mesures de prevenció enfront de la covid.

Amb els seus 3,55 metres i amb el setrill d’oli i el bacallà a la mà dreta, i la graella i el rosari a l’esquerra, s’Àvia Corema va fer la cercavila seguint el ritme que marcava la banda de música. Va ser així que la comitiva va pujar pel carrer de Sant Roc, fins a la plaça Bastió, on més gent l’esperava.

Allà, va ser el moment de fer caure el primer peu, i per ajudar es va cantar allò de «s’àvia Corema peu petit, caga enterra i pixa as llit». Va ser així que, després d’unes quantes repeticions, van aconseguir que el personatge perdés el primer dels seus set peus, que anirà perdent setmana a setmana, cada vegada en una plaça diferent de la ciutat.