L’illot del port de Maó convida a explorar l’harmonia i la pau interior.

TW
1

Convertir-se en la capital mediterrània del ioga i esdevenir un referent anual per aquells que el practiquen. Aquests són els objectius principals de la primera edició del YogaGallery Menorca, un esdeveniment que es celebrarà del 26 al 30 de maig en un indret carregat d’història com és el Llatzeret i de la mà de mestres arribats directament de l’Índia. Serà, en un recinte en una illa com Menorca que reuneix trets característics del ioga, la tranquil·litat, l’harmonia, la pau interior, el respecte pel medi ambient i el benestar.

YogaGallery Menorca neix amb la idea de convertir-se en una proposta innovadora en un entorn singular i aïllat al bell mig del port de Maó, que convida a emprendre un viatge cap a l’Índia, per endinsar-se en aquesta filosofia de vida que és el ioga, per submergir-se en les lleis filosòfiques i l’harmonia entre cos, ment i natura. Tot plegat, de la mà de mestres vinguts expressament des de Rishikesh (Índia), com Surinder Singh i Vimal Sharma, que impartiran diferents master class, juntament amb altres professors, com la brasilera Rochelle Mello i la francesa Juliette Campbell-Allard. També hi seran els docents de Duna Yoga Studio Menorca, Laia Hernando i Gabriel Balleste.

La trobada de ioguis conjugarà igualment l’aspecte espiritual de l’art. És així que hi haurà representades obres de dos artistes reconeguts de l’Illa, com l’escultora Laetitia Lara i el pintor Francesc Florit Nin, el treball dels quals conté un vessant espiritual que s’adequa a una reunió com la que es celebrarà al Llatzeret. Per una banda, l’artista francesa treballa la relació entre l’humà i el fet diví, a través dels arquetips de la deessa terra. Per l’altra, el creador ciutadellenc ha dedicat col·leccions a la representació de cranis on es dibuixen somnis carregats de color, que connecten l’home amb realitats que escapen als límits imposats per la realitat material.

Un eix essencial més del YogaGallery Menorca serà la música, entesa com el maridatge sensorial perfecte per aconseguir un ambient de plenitud, amb alegria, harmonia i aquesta pau interior que caracteritza la pràctica del ioga.

Una illa en una illa

L’elecció del Llatzeret proporciona un valor afegit a l’esdeveniment. D’entrada Menorca ja ofereix aquest entorn i aquesta calma que requereix la pràctica del ioga, i que es veu magnificat en un paratge com l’illot del port de Maó. Un indret incomunicat que convida a abstreure’s i a aprofundir en la recerca interior.

En aquest context, el programa començarà cada dia a les 8.30 hores, amb les diferents master class que impartiran els mestres participants i els inscrits en aquest congrés holístic, de Menorca i vinguts de fora per gaudir d’aquesta trobada.

A la primera jornada es farà la cerimònia inaugural amb Vimal Sharma i després hi haurà sessions amb Campbell-Allard i Gabriel Balleste, meditació amb Sharma i es tancarà amb una actuació de Pere Arguimbau Trio.

El divendres 27 continuaran les master class, entre elles, les de Rochell Mello o Anila Fetiu, i es farà un YogaLab. El violoncel·lista Pau Cardona posarà, el capvespre, el toc musical.

Les dinàmiques es succeiran durant el cap de setmana, amb classes magistrals, meditacions i altres actuacions musicals, com la del saxofonista Xavier Larsson.

El darrer dia, el 30 de maig, Vimal Sharma conduirà la cerimònia de clausura, abans d’embarcar cap al port de Maó.