El conseller d’Economia, Josep Pastrana, i el gerent de De Vins Menorca, Dani Boix, presentaren aquest dijous la Mostra que es fa durant tot el dilluns vinent al Marítimo de Mahón | Gemma Andreu

TW
0

La novena edició de la Mostra De Vins de Menorca serà la més plural i ambiciosa de totes les celebrades per la seva concurrència i els productes que es podràn gaudir a l’esdeveniment organizat per De Vins Menorca, el dilluns vinent al Club Marítimo de Mahón dos anys després de la darrera edició a causa de la pandèmia.

La mostra portarà a Menorca 44 Denominacions d’Origen i més de 90 cellers nacionals e internacionals. Aquesta participació suposa que es donaran a conèixer 400 vins.

Dani Boix, gerent de l’empresa organitzadora va dir aquest dijous a la presentació que la il·lusió és gran per la resposta de tothom, «la mostra confirma que és un gran punt de trobada per a tots». Començarà dilluns, 11 d’abril, a les 10.30 i acabarà a les 20.30 hores al Marítimo de Mahón. Està previst que hi assisteixin 250 professionals entre les 800 persones que ja estan acreditades.

Els vins de l’Illa estaran representats pels cellers Torralbenc i Pouch d’Alaior, Binifadet de Sant Lluís, Son Cremat de Maó i Sa Forana de Sant Climent. La Mostra de Vins de Menorca, com van destacar ahir els seus responsables ha estat inclosa al calendari d’activitats de Menorca Regió Europea de la Gastronomia. Josep Pastrana, conseller d’Economia del Consell Insular de Menorca, va explicar que la gastronomia de Menorca i vi que s’elabora aquí viuen un bon moment i que esdeveniments com aquest ajuden a dinamitzar el sector de la restauració i el sector vitivinícola. Va anunciar que «tenim al cap l’organització d’un esdeveniment relacionat amb el món del vi de cara a l’any vinent».

Entre els actes de la Mostra destaca la xerrada sobre vins biodinàmics a càrrec de Pilar Higuero, propietària del celler A Pita Cega, d’Ourense, o la Bullipèdia de Ferran Adrià, una enciclopèdia sobre la creativitat gastronòmica presentada pel sommelier Bruno Tannino. A més es farà un tast vertical de Viñas del Gain blanc i negre de diferents anyades de La Poza Ballesteros, el prestigiós celler Artadi.