Pavelló Poima. L’antic Recinte Firal de Maó acull els quinze estands, dotze d’instituts i centres concertats i tres d’institucions oficials, que mostran diferents projectes i experiències | Gemma Andreu

TW
1

La 3a Fira de la Ciència i de la Tècnica, organitzada i patrocinada per la Fundació Rubió, viurà aquest dissabte la inauguració i jornada de portes obertes de les 10 a les 13 hores a l’Espai Menorca, l’antic Recinte Firal de Maó, i que seguirà del pròxim dilluns al dimecres. Consta de dotze estands de diferents instituts de secundària de l’Illa i altres tres d’institucions oficials.

L’objectiu d’aquesta iniciativa pedagògica és dinamitzar l’ensenyament de les ciències i de la tecnologia, fomentar l’esperit emprenedor i innovador entre l’alumnat i despertar vocacions científiques i tècniques, segons assegura el membre del Patronat de la Fundació Rubió, José Antonio Fayas.

El lema d’aquesta tercera Fira de la Ciència i de la Tècnica és «Despertant vocacions» que va adreçat a estudiants de secundària, amb la particularitat  que «els estands de la Fira l’ocupen professors i alumnes de tercer i quart d’ESO, o també de primer de Batxillerat, que presenten algunes experiències que han preparat durant el curs», assenyala Fayas. Una de les novetats d’enguany és la presència d’un estand de Formació Professional, concretament del Centre de la Mar, «del que estem molt satisfets», subratlla Fayas.

Els visitants d’aquesta fira són alumnes de primer i segon d’ESO de tots els instituts i centres concertats de l’Illa, que presentarà quasi 2.500 alumnes. Donat que la Fira té caràcter biennal, els alumnes de primer i segon d’ESO que enguany visiten aquesta mostra pedagògica, en la pròxima edició d’aquí a dos anys seran alumnes de tercer i quart i, per tant, podran optar a estar presents en els expositors mostrant les seves experiències.

A més dels estands dels instituts i centres concertats, Fayas destaca la presència de tres institucions, com són l’IME-Obsam, l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer, a la Mola) i l’Ibsteam, del Govern balear, que engloba ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, «alguns dels professors que ara estan en aquest Servei havien estat expositors en algun any anterior i ens van comunicar el seu desig de poder participar en la Fira».

Finalment, Fayas expressa «l’agraïment de la Fundació Rubió als professors d’assignatures científiques i tecnològiques perquè són una part important perquè la Fira es pugui celebrar, ells són els que a principis del curs han de pensar què poder fer i engegar la proposta amb un grupet d’alumnes perquè estigui a punt quan s’ha de celebrar la Fira. És una dedicació docent que és molt d’agrair», assenyala.