Una trentena d’apicultors de l’Illa van assistir al curset impartit per Miquel Montserrat i Begoña Gosch per conéixer les noves tècniques per preservar l’abella pròpia de les Illes | A.A.M.

TW
0

Els apicultors Miquel Montserrat i Begoña Gosch, propietaris de l’empresa Beia Negra, de Mallorca, van impartir el passat cap de setmana un curset sobre la cria i selecció de l’abella autòctona de Balears. L’acte va ser organitzat per l’Associació d’Apicultors de Menorca (A.A.M.) i va comptar amb l’assistència d’una trentena d’apicultors de l’Illa que van poder conèixer de primera mà les noves tècniques d’aquest ofici.

Miquel Montserrat i Begoña Gosch són dos enamorats de l’apicultura des de fa molts anys, però només en fa dos que s’hi dediquen de forma professional amb Beia Negra. Ell és un picapedrer per tradició familiar, però la crisi econòmica i del sector va fer que apostés seriosament per l’apicultura i des de 2020 s’hi dedica cada dia de la setmana «de dilluns a diumenge», subratlla.    En canvi, ella s’hi dedica parcialment donat que treballa d’auxiliar de veterinària.

En aquest sentit, apunten les diferències entre les abelles de les illes i les que poden importar des de França o Alemanya, a més de la manca de control en aquests moviments. «Les abelles del nord d’Europa estan acostumades a passar tres o quatre mesos tancades a les casetes durant un hivern, mentre que a Balears el cicle de cria dura tot l’any, només fan una aturadeta a l’estiu», afirmen.