L’assistència de restauradors i amants del món del vi va ser molt nombrosa | Josep Bagur Gomila

TW
0

Feia quatre anys que no es celebrava la Mostra De Vins Menorca, donat que aquest esdeveniment biennal no va poder celebrar-se el 2020 pel confinament a causa de la pandèmia de covid-19. Aquest dilluns, aquesta vegada sí, els professionals de l’hosteleria, els amants del món del vi i totes aquelles persones relacionades amb la cultura del vi van poder gaudir de la 9a Mostra De Vins Menorca, que es va celebrar  de forma ininterrompuda de les 10.30 a les 20 hores al Club Marítim de Maó.

Un total de 44 denominacions d’origen van ser presentades, amb la participació de 90 cellers nacionals i internacionals i als voltants de 450 vins, segons va assegurar ahir Marcel Roland, soci de De Vins Menorca, sommelier i encarregat de compres i de botiga. Per altra banda, més de 700 persones havien confirmat la seva assistència a aquesta mostra, però Roland s’esperava que serien fins a un miler de persones les que assistirien al final de la jornada.

Activitats

La primera activitat va ser la presentació dels cinc primers toms de la Bullipèdia de Ferran Adrià, a càrrec del sommelier Bruno Tannin i Borja Matoses, seguit del lliurament del Premi De Vins Menorca a Carlos Esteva, propietari de Can Ràfols del Caus, una sessió de vins biodinàmics, a càrrec de Pilar Higuero, Rafa López i Montse Martínez, i el tast vertical de Vinys del Gain Blanc i Negre, a càrrec de Patrícia López de Lacalle.

Marcel Roland va fer ahir una valoració molt positiva d’aquesta novena edició de la mostra de vins, «el matí va estar més enfocat a la part professional, a la restauració i als socis del club que tenim De Vins, mentre que el capvespre va estar obert als que tenien el filtre de compra o són clients de botiga». A més, també va constatar la satisfacció dels cellers davant l’ambient que es respira, «els cellers estan contents, diuen que hi ha un estàndard de qualitat quant a restauració molt alt, la gent està demanant i volen conèixer vins».

Finalment, Roland afirma que «intentam que venguin el màxim de cellers possible per oferir una mostra més variada i crec que ho estem aconseguint», en una mostra que ha tingut sabor menorquí amb la participació de Torralbenc i Pouch d’Alaior, Bodegas Binifadet de Sant Lluís, Son Cremat de Maó i Sa Forana de Sant Climent.