El grup Deixem lo dol, de Sant Lluís, està ultimant com la resta de corals, els seus assajos per cantar el pròxim diumenge dia 17 | Toni Seguí

TW
0

Alaior, es Castell, Sant Climent i Sant Lluís recuperen enguany el tradicional cant del «Deixem lo dol», després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia de la covid-19. El pròxim Diumenge de Resurrecció aquests municipis acolliran les actuacions dels respectius grups i corals que han confirmat les seves actuacions i mantenen ben viva aquesta tradició religiosa-popular.

Alaior

La Coral Canticus, del Centre Cultural d’Alaior, cantarà amb la direcció de Luba Klevtsova, acompanyada al piano per Orest Lemekh, que dirigeixen la formació des de fa 20 anys.Aquesta coral sortirà amb 20 membres, una quantitat inferior al que és habitual, entre els 30 i 35 cantaires, donat que hi ha alguns dels seus integrants que prefereixen no cantar mentre la mascareta sigui obligatòria. Actuaran després de la missa del migdia a l’església de Santa Eulàlia i després al Centre Cultural. El repertori que interpretaran és el següent: «Deixem lo dol», del mestre Bartomeu Carreras, que ha estat adaptada a quatre veus per Klevtsova, «Ball de rams», «La vida es bella», «Menorca, qué linda», «Oh, When de Saints», «What a wonderfull world» i «Festival Gloria».

Noticias relacionadas

Es Castell

El veterà músic Bep Mercadal dirigirà de nou el grup del Deixem lo dol del Centro de Cultura Villacarlos, des Castell.La persistència del seu director, que ho és des de 2016, ha aconseguit formar un grup d’una vintena de membres, amb una quinzena de veus i sis músics, el que denomina un «Deixem lo dol de cambra», tot i les dificultats per aconseguir la mobilització dels cantaires i la falta de relleu generacional. Actuaran a l’Ajuntament, el Bar Toni, el cap de cantó dels carrers Gran i Victori, el Club de Jubilats, l’Associació de Veïns, l’església del Roser i el Centre de Cultura, amb el repertori del «Deixem lo dol», «Regina Coeli», «Ball de rams», «Margarita i el mar», «El sol de la mañana», «Es Murtar», «Oigan un vals» i «Clavell de la bella noche».

Sant Climent

L’església de Sant Climent i la plaça de l’Església són els dos escenaris on aquest diumenge el grup dirigit per Mari Quintana ha decidit oferir el seu repertori davant l’actual pandèmia. Abans també solien cantar as Casino, a Sa Taverna i, finalment, al restaurant Can Bernat, devora Son Vitamina, on el grup es solia reunir per dinar. Enguany el grup està format per una seixantena de membres, entre els quals hi ha una quinzena d’instrumentistes. Interpretaran la versió del «Deixem lo dol», de mestre Calafat, «Regina Coeli», «Lola la tabernera», «Masurca d’en Socies», «Totes les deixades són perdudes» i «Los amigos así».

Sant Lluís

El grup dirigit per Marlén Coll interpretarà enguany «Fromajades», la versió del «Deixem lo dol» de La Florida, de la que la directora i pianista santlluïsera ha fet una adaptació. La resta del repertori està format per «Cobles del Bon Jesús», «Abraç mariner», «Que bonita es Menorca», «Els caçadors», «Ball de rams» i «Viva Menorca». La primera actuació serà a l’exterior del geriàtric, seguit de la zona del Molí de Dalt, davant el CCESant Lluís, a l’església de Sant Lluís després de la missa i a la Sala Albert Camus. El grup, que està format per 52 membres, dels quals 39 són cantaires i 13 instrumentistes, interpretarà el repertori que havia preparat per al 2020 i que finalment es va suspendre per la pandèmia.