Els alumnes de 1r i 2n d’ESO de tots els centres educatius de l’Illa han pogut veure els projectes i tallers preparats per professors i alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat | Josep Bagur Gomila

TW
1

Als voltants de 2.100 alumnes de 1r i 2n d’ESO de 14 centres educatius de l’Illa han visitat durant tres dies els tretze estands, dotze d’instituts i centres escolars, i un de l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer, de la Mola, de la 3a Fira de la Ciència i de la Tècnica organitzada per la Fundació Rubió. La mostra de projectes i tallers s’ha complementat amb altres dos estands informatius, un de l’IME-Obsam i l’altre del CEP-Steam de la Conselleria d’Educació del Govern balear.

El membre del Patronat de la Fundació Rubió, José Antonio Fayas, ha expressat la seva satisfacció per com s’ha desenvolupat aquesta tercera edició de la fira, que amb el lema «Despertant vocacions» s’ha convertit durant uns dies en una cita ineludible per als joves estudiants de l’Illa. «El balanç final és amb una paraula ‘magnífic’, la Fundació estem molt satisfets de com ha anat aquesta fira. A més, he xerrat amb els professors que m’han expressat la seva satisfacció, destacant també la dels alumnes que han estat darrere els expositors, que al meu entendre disfruten molt explicant els seus projectes, com els alumnes visitants que són una mica més joves que ells i als quals els pot enganxar o servir l’objectiu de la fira, que és despertar vocacions», afirma Fayas.

La iniciativa de la celebració d’una fira de la ciència i de la tècnica per als estudiants es remunta a cinc anys enrere, «quan el llavors membre del Patronat de la Fundació Rubió el científic menorquí Manuel Elices ho va proposar, però no va ser fins l’any següent, el 2018, quan es va organitzar la primera fira. Elices ja no era membre del Patronat, jo el vaig substituir a mitjans de 2017, i he tingut la satisfacció de materialitzar la seva idea, però el mèrit és seu», subratlla. També destaca la implicació dels professors que durant el curs preparen els projectes amb els seus alumnes per presentar-los a la fira.

A més, Fayas valora positivament dues novetats de la fira d’enguany, com són la incorporació d’un centre de Formació Professional amb estand propi, com és el CIFP Centre de la Mar, i la presència de dues institucions, l’IME-Obsam i el CEP-Steam de la Conselleria d’Educació del Govern balear, un centre de professorat amb la missió d’ajudar als centres i acompanyar-los en la transformació digital, no només quant a recursos sinó també de formació del professorat en competència digital.