La inauguració del trencadís va tenir lloc aquest divendres | Gemma Andreu

TW
1

Fa 9 metres de llarg per 3 d’ample i és el nou atractiu del Lloc de Menorca. Es tracta d’un gran mural fet amb la tècnica de trencadís, que representa les essències naturals de l’Illa, i que és obra de l’artista Vincent Russell, qui ha necessitat prop de 60.000 pedres per a configurar l’escena.

El nou mosaic del Lloc de Menorca va quedar inaugurat aquest divendres capvespre, després de tot un any de feina. Així ho explicava el seu autor, satisfet per l’oportunitat que li ha brindat el zoo situat al terme d’Alaior, el qual «sempre aposta per artistes locals, donant-los l’oportunitat per a experimentar».

Una fantasia

Russell defineix el mural com «una fantasia de paisatge i animals», ja que recull una escena en la qual apareix la muntanya del Toro, monuments arqueològics, cases de llocs i, com no pot ser d’altra manera, una bona diversitat d’animals. «Hi ha cavalls, vaques, monees, tortugues gegants, serps, cabres». I també residents emblemàtics com el lèmur vermell, que durant anys va ser un dels principals reclams del Lloc de Menorca.

El mural està situat a la zona de les serps, un dels punts on s’acostuma a reunir més públic, durant les visites al parc. Allà, davall la porxada, s’hi ha ubicat un «gran gerro, que va ser idea    d’en Nel Coll, i que queda integrat amb el mural».

El procés d’elaboració no ha estat senzill, ja que s’han emprat peces molt petites. «La mida mitjana és de 2 per 1 centímetres, i cada una s’ha llimat i tallat... Només que dediquis cinc minuts a cada una, són moltes hores», explica, content pel resultat final de l’obra.

A més, aquest projecte, admet l’artista, «és molt important per jo, que duc el trencadís en el cor». I és que el seu pare William Russell, desaparegut fa sis anys, «ens va mostrar la tècnica a la casa des Migjorn, quan els meus germans i jo érem petits». De fet, «tots vam fer mosaics al pati de casa, és una cosa que sempre ha estat molt propera per jo», conclou Russell.