Sebastiá Salort i Juanlu Gelabert. Notificadors de l’Ajuntament de Ciutadella i amb gran experiència santjoanera, seran els fabioler de les festes de Sant Joan d’enguany | Josep Bagur Gomila

TW
2

Sebastià Salort Bagur, notificador de l’Ajuntament de Ciutadella, tornarà a participar enguany a les festes de Sant Joan com a fabioler dels dos capvespres: el Dissabte de Sant Joan i el Dia de Sant Joan. El matí del 24 de juny serà Juanlu Gelabert, que també és notificador municipal de Ciutadella, qui encapçalarà la qualcada en la funció de fabioler, tal com han confirmat a MENORCA «Es Diari» portaveus municipals i el caixer senyor, Borja Saura.

El darrer any que Sebastià Salort va exercir com a fabioler va ser 2017, perquè a les festes del 2018 i també el 2019, que Julio de Olives va presidir com a caixer senyor, el fabioler dels capvespres va ser Juanlu Gelabert, mentre que el matí va sortir Lluís Soler, funcionari municipal.

Soler va ser escollit per una comissió que l’Ajuntament va crear específicament per a valorar als candidats i dur a terme a aquesta selecció. Motius personals i de salut van impedir a Sebastià Salort participar a les festes del 2018 i 2019; i com que la celebració protocol·lària del 2020 i el 2021 es va suspendre per les restriccions de la pandèmia, 2017 va ser el darrer Sant Joan en què Salort va actuar com a fabioler.

1990 va ser el primer any que participà com a fabioler a les festes santjoaneres. Sebastià Salort ha exercit durant més de 25 anys com a fabioler a Ciutadella.

Noticias relacionadas

Caixer senyor i capellana

La junta de caixers que va ser nomenada el juliol de 2019 per a presidir les festes durant el bienni 2020-2021 —amb Antoni Fullana com a caixer capellà i Borja Saura com a caixer senyor— haurà hagut d’esperar aquests dos anys perquè les mesures imposades per a evitar la propagació del coronavirus han motivat que no es pogués celebrar Sant Joan.

Per tant, seran els caixers de Sant Joan per al bienni 2022-2023. Borja Saura manifestà aquest dimecres la seva intenció i voluntat de sortir les tres tandes. Això no obstant, estaran preparats el seu germà Gabriel, que va caixer senyor del bienni 1986-1987 —amb Antoni Fullana de caixer capellà— i el seu cosí Fernando Saura Cantallops, caixer noble del bienni 1992-1993. El caixer senyor, que inicialment havia anunciat que sortiria de Cas Comte, s’incorporarà a la qualcada des de Can Simó, antiga casa senyorial situada en el carrer Santa Clara, tal com ja avançar aquest rotatiu.

Saura García també va desmentir els comentaris que apuntaven que la casa senyorial de Can Sintas, al carrer de Sant Jeroni, acolliria els actes protocol·laris, com va succeir el bienni 2018-2019, que presidí Julio de Olives.

Pel que fa al caixer capellà, Antoni Fullana, rector de Sant Antoni M. Claret, no ha confirmat encara que sortirà les tres tandes, tot i que s’està preparant, i també ho fa el prevere Joan Camps, que va ser sa capellana de les festes del bienni 2016-2017, que va presidir Llorenç de Salort i de Salort.