Vista aèria des Pla, amb algunes de les instal·lacions que hi ha

TW
1

El Festival Amalgama Kids transforma per uns dies el Pla de Sant Joan, on desapareixen els cotxes per donar lloc a un intens cap de setmana d’activitats culturals i d’oci per a tota la família. Entre els hortals i la mateixa esplanada es repartiran desenes d’artistes i talleristes, i hi haurà nombroses propostes per al lleure dels més petits. Ahir ja s’havien venut 2.000 entrades.

L’associació Junts as Pla i els col·lectius que hi col·laboren treballen aquestes darreres hores per tenir-ho tot a punt perquè, aquest dissabte i diumenge, el Pla esdevingui punt de trobada, en un context on els animals hi tenen molt a dir. I és que aquesta és la temàtica al voltant de la qual giraran moltes de les propostes, des de tallers a actuacions. Hi haurà una desena d’espectacles de curta durada, de música, teatre, circ, contacontes, i propostes de la mà d’entitats ben diverses, des de Lithica, que ha creat diversos laberints, a Sa Cooperativa del Camp, el GOB, els Amics de la Mar o l’Escola de Música i Arts Escèniques.

Entre les propostes n’hi ha de gratuïtes i de micropagament, amb entrades a preus simbòlics, entre 1 i 3 euros, doblers que es destinaran a entitats socials.

Espais lúdics

A diferència de l’any passat, que pràcticament totes les activitats es van fer en hortals, enguany també l’esplanada es converteix en escenari per a diverses iniciatives. Al peu del Bastió de sa Font hi ha un laberint, i caminant en direcció a la mar el públic trobarà, primer una mena d’instal·lació lúdica, perquè els fillets puguin jugar i botar lliurement, i més endavant, un tancat fet amb bales de palla. Uns espais que responen a un disseny de Guillaume Michel i Dani Gutiérrez.

Les activitats es duran a terme aquest dissabte, matí i capvespre, i diumenge dematí.