TW
1

Les instal·lacions del recinte firal des Mercadal van acollir el divendres capvespre i tot el dissabte la celebració de les dues primeres jornades del XXXI Concurs Morfològic de Cavalls de Raça Menorquina, en el marc de la XXIV Fira del Cavall Menorquí, que organitza l’Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina.

L’afluència de persones durant el dia d’ahir al Recinte Firal des Mercadal per gaudir de la competició equina va ser ben nombrosa, en una jornada en què l’excel·lent meteorologia va ser també protagonista, amb molta calor que feia pensar més en una jornada d’estiu que en la vertadera primaveral.

Als voltants del migdia hi havia més de 250 persones en les instal·lacions, amb més d’un centenar que van desafiar directament les altes temperatures al sol, ocupant la graderia instal·lada en dos laterals de la pista central, mig centenar de persones que contemplaven l’evolució dels animals assegudes davall els pins d’un altre lateral i unes seixanta que en aquells moments es van refugiar assegudes a ombra a la zona del bar i de diferents estands.

El president de l’Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina, Cristòfol Marquès, va destacar l’elevada qualitat dels exemplars que van participar en el concurs morfològic, fet que va dificultar la labor dels membres del jurat que van donar una primera puntuació als animals participants i, posteriorment, van centrar la seva anàlisi en els tres millors puntuats per designar el guanyador de cada categoria.

Morfologia

Les primeres proves de morfologia es van celebrar durant la jornada del dissabte, amb la participació de poltres i potres fins a 3 anys i de cavalls, tots ells en diferents franges d’edat.

Al matí, i seguint l’ordre de participació en el certamen, a la secció 4 (poltres de 2 anys) va guanyar Misteri de Son Vives, (de la finca de Son Vives), seguit de Mango Allés, de Ses Arenes de Dalt, i Mediterrani MT, de Son Sarparets.

A la secció 6 (poltres de 3 anys), es va imposar Lennon de Son Vives, del Club Hípic de sa Creueta, seguit de Lukman Saura, de la finca de Son Carrotja, i Lister FR, de Ses Casetes Velles.

A la secció 8 (cavalls de 4,5 i 6 anys), va guanyar Jesko Allés, de Ses Arenes de Dalt, seguit de King Philip GSM, de Son Martorellet, i Kalif de Binicanó II, del Club Hípic Ferreries.

A la secció 10 (cavalls de 7 i més anys) es va imposar Clein SC, de Binigafull, seguit per Faruc TV, de Son Martorellet, i Fantastic RM, de Ses Arenes de Dalt.

Al capvespre es va reprendre la competició de morfologia, amb la participació de poltres i potres d’1 a 2 anys.

A la secció 2 (poltres d’1 any) va guanyar Neptú TB, de Son Aparets, seguit de Naipe Allès, de Ses Arenes de Dalt, i Nervion, de Son Olivar.

I a la secció 3 (potres de 2 anys) es va imposar Mel de Son Vives, de Son Aparets, seguida de Moka, de Son Olivar. En aquesta secció només hi van participar dues potres, donat que hi va haver dues baixes.

Funcionalitat

Prèviament, el divendres capvespre, just després de l’obertura i inauguració del concurs, es van celebrar les proves de les dues seccions de funcionalitat, amb la participació en la secció 1 de cavalls i egües de 4 i 5 anys i a la secció 2 amb cavalls i egües de 6 o més anys, que van registrar els següents resultats. A la secció 1, els tres primers classificats van ser cavalls, la seva participació era majoritària, va guanyar Jardel (2017), muntat per Clara Servera, seguit per Kion MT (2018) i Jardí del Vent (2017), muntats per Francisco Marquès i Juan Benítez, respectivament.

Per altra part, a la secció 2, només hi van participar cavalls i es va imposar Goin TB (2016), muntat per Pere Marquès, seguit de Gloriós des Barranc (2016) i Binifaell (2011), muntats per Ignacio Benítez i Francisco Marquès, respectivament.