Portada de la revista | J.A.Ruiz

TW
4

S’han hagut d’esperar dos llargs anys però els dies més grans per a tots els ciutadellencs i ciutadellenques ja estan a tocar. Tornen les festes de Sant Joan després de dos anys sense per la pandèmia de la covid i, tot i que aquests 2020 i 2021 MENORCA «Es Diari» ha seguit oferint-vos la Revista de Sant Joan, la d’enguany és més especial que mai. Un any més, Editorial Menorca treu a la venda aquesta revista que t’endinsa –aquest 2022 de manera especial– a les festes de ponent, quan a carrers, places i llocs ja es respira ambient santjoaner.

La Revista de Sant Joan 2022 és una completa publicació periodística, a color, de 76 pàgines, que combina el reportatge amb l’entrevista i els articles de col·laboració. Des d’aquest dissabte es posarà a la venda a les llibreries de Ciutadella, enguany a un preu de set euros; aquest mateix dia, els subscriptors d’Es Diari la rebran a les seves cases, junt amb l’exemplar del dia.

Estem a poc més de tres setmanes de l’esclat de la festa i, fidel a la tradició, Editorial Menorca treu a la llum l’exemplar d’enguany, desitjat any rere any entre els ciutadellencs i què, novament, demostra el sentiment i batec santjoaner de tots.

Diversitat de continguts

Una revista que ha coordinat de nou el redactor Joan Juanico i ha maquetat Josep Bagur Gomila i que s’obre amb una portada de qualitat, com la que ens ofereix el pintor valencià resident a l’Illa Batuel Bayarri, amb l’anyell de Sant Joan de protagonista i que obre la revista. Els sis membres de la Junta de Caixers i s’homo des be ens desvetllen les seves emocions després de dos anys d’espera per estrenar bienni i ens conten com viuen aquests dies abans de la festa.

Noticias relacionadas

El pintor i escriptor Pau Faner ens parla de les seves carotes, les quals enguany a la fi es rompran, amb la mateixa emoció amb què des del Cercle Artístic –com ens explica la seva presidenta, Lina Pons– esperen el retorn al Teatre des Born d’un 'Foc i Fum' dirigit per Mari Genestar i Guiem Bosch, del qual ens en fan ‘quatre’ pinzellades.

L’editor d’«Es Diari», Josep Pons Fraga, descriu la relació de la família Saura, caixers senyors des del 1604-05 amb Sant Joan; i els dos cavallers majors, Toni Bosch i Miquel Moll, ens confirmen el seu ‘sí’ a la colcada d’enguany. El pagès Toni Fuster ens detalla com fer el millor fabiol per a les festes i la psicòloga Maria Gelabert, de quina manera afrontar els dies 23 i 24, controlant ansietat i desig de festa.

L’administrador diocesà, Gerard Villalonga narra les seves experiències dels dos biennis com a capellana i en Toni de Son Àngel ens aconsella tenir el cavall enguany més ben entrenat que mai. El rector de la Catedral i historiador Josep Manguán és l’autor de l’article sobre el significat del cavall blanc i les desfilades antigues, amb imatges i continguts inèdits.

En Silve Soler ens desvetlla com ho fa per per viure Sant Joan entre la Banda de Música i la seva professió de fotògraf; i na Tònia Pons ens prepara un menú santjoaner; Dani Benejam, resident fa més de vint anys a Alemanya, torna a la festa; com l’actor Blai Llopis, mig resident de nou a Ciutadella. «Sant Joan: Uns noms en la intimitat d’un vell cap de protocol», ens ho conta el periodista Miquel Àngel Limón, amb noms propis de Sant Joan, tal vegada poc coneguts. El fotògraf Martí Pons ens mostra imatges com a col·laborador de sa capellana i na Maria Antònia Taltavull, madona de Torralbet, ens narra les seves vivències a la festa, com a dona.