Curtmetratge elaborat per Bendito Films amb el que Menorca es presenta al concurs Food Film Menu 2022 | Youtube: Menorca.info TV

TW
3

Ahir va tenir lloc l’estrena a l’Hotel Meliá Cala Galdana, a Ferreries, del curtmetratge «Sa caseta de vorera», de Bendito Films, que Menorca presenta al concurs Food Film Menu 2022. La presentació va comptar amb l’assistència de la batlessa de Ferreries, Joana Febrer; el president de l’Associació Leader Illa de Menorca, Sisco Canals; el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i els realitzadors Gil González i Laura Tresserras, a més d’un dels actors protagonistes, Ivan Vidal.

El guió de Laura Tresserras i de Gilbert González, de la productora Bendito Films, va ser escollit el    març passat durant un certamen organitzat per l’Associació Leader Illa de Menorca, en col·laboració amb el Consell insular i la FFTM.

El pròxim dia 16 d’agost és la data límit que tenen les regions europees i mundials de gastronomia per presentar els seus curtmetratges candidats. Un jurat seleccionarà 7 vídeos dels projectes presentats, un per cada una de les següents categories: medi ambient, sostenibilitat i menjar; joves xefs europeus; experiències de visitants relacionades amb la gastronomia; obsequis gastronòmics; joves agricultors, ramaders i pescadors; regions europees de gastronomia; i regions mundials de gastronomia guardonades, candidates o potencials. D’entre tots els candidats, el jurat seleccionarà també al Millor Jove Director/a.

Posteriorment, a través de les xarxes socials, el públic votarà entre aquests 7 seleccionats per elegir els guanyadors generals de «Millor Pel·lícula Europea» (tercer, segon i primer premi) i «Millor Pel·lícula Mundial» (tercer, segon i primer premi). El Food Film Menu es publicarà en el web d’IGCAT i en les seves xarxes socials, destacant cada pel·lícula i la història del patrimoni culinari darrere d'ella. A l’octubre s’anunciaran els guanyadors generals en un acte oficial de les Regions de Gastronomia.

En Joan i na Francina

El curtmetratge narra la història de dos joves menorquins, en Joan i na Francina, que volen obrir-se camí a la vida adulta fent el que més els agrada: cuinar i pescar. Na Francina estima la mar i les espècies que hi habiten i el seu somni és arribar a ser pescadora d’arts menors. Per la seva part, en Joan desitja obrir el seu restaurant i convertir-lo en un punt de referència de la cuina menorquina emprant productes ecològics cultivats al lloc familiar. Els dos joves aniran farcint una amistat que perdurarà en el temps.