Petits i grans van tenir l’oportunitat de veure de prop els protagonistes de les festes que ja s’atraquen | Josep Bagur Gomila

TW
2

Els aires més santjoaners van tornar de nou aquest dijous, després de tres anys, al Centre Sociosanitari de Santa Rita, gràcies a la celebració del recuperat replec de cavalls, que es feia cada any, per atracar la festa als majors.

L’objectiu d’aquest replec és clar, que els usuaris del centre puguin gaudir dels dies previs a Sant Joan, entrant en l’ambient més festiu de la mà d’aquells que seran els veritables protagonistes. És així que, una vegada més, una dotzena de genets i els seus cavalls es van reunir per fer aquesta visita que omple d’alegria i posa el somriure en les cares, no només dels usuaris, sinó també dels seus familiars, que els acompanyen en aquest acte.

Noticias relacionadas

La comitiva que va visitar Santa Rita estava encapçalada per n’Esteve Mercadal, en el paper de fabioler, acompanyat a peu, precisament per un dels fabiolers oficials de la festa, Juanlu Gelabert.

I darrere sa somera, una filera de cavalls, que no van escatimar bots, per tal que els avis, i també els seus cuidadors, gaudissin d’aquests instants festius, carregats en molts casos d’emotivitat.

Igualment van xalar familiars, entre els quals néts dels mateixos usuaris, que van tenir l’oportunitat de veure ben de prop i de tocar els cavalls. Era un moment especial, que servia per recuperar l’esperit santjoaner després del parèntesi de dos anys sense festes.