Al lloc de Sa Muntanyeta han fet la primera rentada dels dos exemplars triats pel Dia des Be de les festes de 2022 | Youtube: Menorca.info TV

TW
4

El camí de tornada cap a la festa continua avançant. Sa Muntanyeta, la finca del caixer pagès de Tramuntana, va ser ahir al capvespre l’escenari d’un acte que anuncia que Sant Joan ja és a tocar. Més encara el Dia des Be, que se celebrarà diumenge que ve i els preparatius del qual van ser ahir el motiu pel qual la gent es va reunir al lloc que dirigeix ​​Jesús Bosch Pons.

Va ser allà on, a primera hora del capvespre i amb un sol de justícia, es va complir amb un dels actes de preparació més populars, com és la rentada des be, amb l’objectiu que l’animal ofereixi la millor de les seves imatges. Segons explica el caixer pagès, a la finca han preparat durant aquesta temporada quatre bens, entre els quals finalment se n’han seleccionat dos, que ahir van ser sotmesos a un popular bany sent el blanc de totes les mirades.

Noticias relacionadas

Ja s’ha triat quin dels dos exemplars és el que portarà sobre les espatlles diumenge que ve s’homo des be, Sam Bosch Tejada, fill de l’amo de Sa Muntanyeta i qui al bienni 2014-15 ja va exercir com a caixer fadrí. L’animal escollit té un pes aproximat de 35 quilograms, una xifra molt semblant a la de l’exemplar suplent.

La d’ahir va ser la primera de les sessions de neteja a què es van sotmetre els dos animals, un procés que es repetirà demà i de nou dijous, amb dies de descans en què la tasca se centrarà principalment en la d’esclarir la llana per desenredar-la.

La finca de Sa Muntanyeta va viure un gran ambient prefestiu, amb la visita a primera hora del capvespre d’alguns membres de la Junta de Caixers, com Antoni Fullana (caixer capellà), Siscu Capó Ramon (caixer pagès de Migjorn) i Joan Moll Capella (caixer casat). La propera cita al calendari serà el 18 de juny a la tarda nit al número 20 del carrer Cova de ses Àmfores per complir amb la tradició de la vetlla des be.