La trobada amb els membres de la qualcada va tenir lloc a Can Simó. | Paco Sturla

TW
4

Can Simó, el lloc elegit pel caixer senyor, Borja Saura, com a punt de partida per a la celebració de la festa, va acollir ahir al migdia la tradicional trobada entre els membres de la qualcada. Una presa de contacte de cara a les festes que s’acosten, especialment rellevant després dels dos anys de pandèmia.

Allí, la persona encarregada de presidir la festa va recordar les normes bàsiques per garantir el bon funcionament de la festa. Codis ben coneguts pels cavallers, als quals el caixer senyor va recalcar, per sobre de tot, un element que considera clau: «Complir amb la màxima puntualitat i respectar els horaris», tal com va reconèixer al final de la reunió.

En aquest sentit, Saura posa èmfasi que respectar tots els protocols establerts és «indispensable perquè la festa segueixi el seu curs i el seu ritme». Més enllà de les recomanacions, va voler aprofitar la trobada per traslladar un missatge d’unitat a la qualcada. «Els he transmès a tots el desig que gaudim d’un Sant Joan que serà memorable». Cosa que, assegura, serà possible gràcies al «respecte mutu» entre totes les parts implicades en la festa, caixers, cavallers i santjoaners.

Noticias relacionadas

És clar que després de dos anys de parèntesis a la celebració, aquest 2022 serà especial. Saura reconeix que la possibilitat d’una massificació excessiva és «cosa que ens preocupa a tots», però que controlar aquest aspecte de la festa «és deure de l’Ajuntament i imagino que l’han de tenir més que solucionat».

D’altra banda, reconeix que viu amb emoció cada dia que passa cap a un objectiu per al qual cada vegada queda menys, un moment que per jo és molt esperat. «Tenc moltes ganes de presidir les festes i fer honor a la família Saura».

Recalca que aquest és un any molt especial per l’emoció i l’expectació existent; «tots estem amb els sentiments a flor de pell». Sobre la possibilitat que hi hagi modificacions en la composició de la Junta de Caixers durant algun dels dos dies de festa, assegura que hi ha un suplent per a cadascun dels càrrecs «però no hi ha previsió que es facin canvis» més enllà dels ja anunciats en relació amb el caixer capellà.