La reunió entre caixers i cavallers de Sant Joan va tenir lloc aquest diumenge a Can Simó | Paco Sturla

TW
16

La reunió que va tenir lloc aquest diumenge a Can Simó, entre el caixer i els cavallers de Sant Joan, va estar marcada per la polèmica. A part de les directrius habituals que va donar als genets, Borja Saura va anunciar que la comitiva comptaria amb dos cavallers més. En tots dos casos es tracta de persones que fan feina en llocs de fora del terme de Ciutadella, però no ho fan com a l'amos, que són els que en aquests casos tenen dret a sortir a les festes; sinó que són missatges, que no tenen aquest dret. A més, a un d'aquests dos, el caixer senyor li havia cedit el dret de córrer en el joc de s'ensortilla, as Pla, anteposant-lo a cavallers de més veterans que fa anys que esperen torn.

Noticias relacionadas

Tan la decisió d'incloure aquests cavallers a la colcada, com el fet de cedir l'asta a un d'ells als Jocs des Pla, va causar malestar, i van ser uns quants els que van lamentar la manera com el caixer senyor es bota les normes habituals. A més, tot açò coincideix amb les queixes pels diversos casos que s'han produït, de l'amos o missatges que han intentat inscriure's per a la colcada, i han quedat exclosos per motius diversos.

Aquestes concessions cap aquests dos pagesos venen motivades pel fet que el caixer senyor sortirà per Sant Joan amb cavalls que aquests li deixen.