TW
0

La plaça des Born s'ha convertit en una festa grossa aquest Dissabte de Sant Joan. Tot ha esclatat un minut abans de les 6, quan el caixer senyor, Borja Saura García, que era a la plaça de la Catedral esperant, ha entrat a galop travessant el carrer Major fins entrar as Born. Ha estat una entrada còmoda, amb molt bon passadís, fins arribar on estava situada la banda de música.

I quan ha entrat, la música ha començar a sonar. La música del jaleo que feia tres anys que no es sentia a Menorca s'ha tornat a sentir de nou, amb més ganes de festa que mai.

Darrera el caixer senyor també ha entrat sa capellana d'aquest dissabte de Sant Joan, Joan Camps que l'ha seguit darrera.

I així s'han fet les tres voltes del Caragol des Born; la segona, com diu la tradició, sense la música. Els cavalls han anat desfilant enmig de la gernació brindant alegres bots. A la colcada d'aquest capvespre hi participen 97 cavallers. El de més edat és Miquel Moll Benejam, l'amo jubilat de Son Felip, de 84 anys.

Noticias relacionadas

Al principi del Caragol, l'aforament era de 18.800 persones, i encara no s'arribava al màxim estipulat pel pla de seguretat, amb un límit de 20.000 persones i un màxim crític de 27.450. A les 18.18 hores s'han arribat a reunir 26.077 persones, i s'han tancat els filtres d'accés, però uns 20 minuts més tard s'han tornat a obrir perquè l'aforament ha disminuint.

Han estat 50 minuts de Caragol des Born, un dels moments culminants de les festes. Caixers i cavallers han enfilat camí cap a l'ermita de Sant Joan de Missa, per a celebrar les completes.

Incidències

Durant el Caragol s'ha evacuat un home de Ciutadella de 40 anys que ha rebut un fort cop al cap, tot i que estava conscient i orientat. S'ha decidit el trasllat a l'hospital Mateu Orfila de Maó per una valoració més adequada i per fer-li un TAC. Hores més tard, ha rebut l'alta.

gg230622009 (34).jpg
Efectius de Protecció Civil atenen a un ferit | Gemma Andreu

Al marge d'una agressió a Es Born, al costat del Bar Imperi, la majoria dels 28 incidents registrats van resultar lleus. La Creu Roja va atendre nou persones per diferents contusions, una altra per una cremada, quatre per ferides diverses, una per hemorràgia, nou per malestar i marejos derivats de cops de calor, dos traumatismes cranials i set d'altres tipus. Van caldre tres trasllats en ambulància,     només un a l'Hospital Mateu Orfila, un altre al Canal Salat    i un altre a la Clínica Menorca.