L’acte de lliurament del concurs a les millors fogasses es va celebrar a la plaça Pare Camps des Mercadal | Gemma Andreu

TW
3

La plaça Pare Camps des Mercadal va acollir l’acte de lliurament dels premis del XXI Concurs de Formatge Mahón-Menorca 2022 a les millors fogasses en les seves modalitats de curat i semicurat, tant artesans com industrials. La participació de les formatgeries va ser molt elevada, donat que de les 46 inscrites van participar 39, el 85 per cent. Es van presentar un total de 69 formatges, entre els 39 semicurats i els 30 curats.

En artesà semicurat, el guanyador va ser Carlos Taltavull Bosch, del lloc d’Arenetes, de Ciutadella, i madurador Quesos Torralba SLU; mentre que en curat ho va ser Lluís Riera Caules, del lloc de Santa Catalina, de Maó, i madurador Santa Catalina SRM.

Quant a l’industrial, el guanyador en semicurat va ser l’elaborador i madurador S’Arangí, des Mercadal, mentre que en curat ho va ser Explotaciones Pons Marín, d’Alaior.

La fomatgeria guanyadora de cada categoria va rebre un premi de 750 euros, i el madurador de la peça guanyadora un diploma i la possibilitat de fer constar en la seva publicitat la circumstància de ser el guanyador del referit concurs durant un any amb un segell distintiu del premi.

Els passats 8 i 9 de juny, el jurat de tast de la D.O.P va realitzar el tast per avaluar les peces Mahón-Menorca Artesanes, mentre que el tast de l’industrial es va fer el 16 de juny, a la seu del Consell Regulador.